Ce trebuie să faceți pentru a-l întări?

197 citiri

Un imunolog experimentat de la Centrul pentru medicină funcțională și integrată din Philadelphia, Statele Unite, a explicat că prioritizarea sistemului imunitar nu a fost niciodată mai importantă decât în prezent. Medicul american Heather Moday a enumerat principalele semnale ale unui sistem imunitar slăbit: îmbolnăvirea frecventă și o stare de stres constantă.

În cazul unui sistem imunitar slăbit, oamenii pot interveni zilnic pentru a-l întări, prin diferite modalități eficiente, precum o alimentație bogată în antioxidanți și un somn regulat odihnitor, dar și renunțarea la unele obiceiuri nesănătoase, potrivit CNBC.

Medicul american din Philadelphia, Statele Unite, a spus că există patru semnale de avertizare majore pentru oameni, care pot indica dacă aveți un sistem imunitar slăbit, iar în acest caz este nevoie să depuneți un efort suplimentar pentru a-l întări.

Semnele sistemului imunitar slăbit sunt următoarele: primul este îmbolnăvirea frecventă, iar recuperarea după boală durează o perioadă mai lungă decât de obicei. Nu vă alarmați dacă strănutați sau răciți de 2-3 ori pe an.

Dar dacă răciți constant cu simptome care persistă săptămâni întregi, acesta arată un semn că răspunsul organismului este unul lent.

Savanții americani, descoperire epocală: au găsit toate cele 3 miliarde de coduri din spirala vieții VIDEO

Un al doilea indiciu privind un sistem imunitar slăbit este acela că te afli într-o stare de stres constantă. Studiile arată că episoadele frecvente de stres intensifică bolile autoimune, cum ar fi artrita reumatică și colita ulceroasă.

Un alt treilea semnal ar fi apariția frecventă a unui hermes sau a unei boli denumită zona zoster. Al patrulea indiciu ar fi că administrarea anumitor medicamente vă pot slăbi sistemul imunitar.

Corticosteorizii, o clasă comună de medicamente utilizate la alergii, astm și alte boli inflamatorii, pot fi imunosupresoare.

Cum să vă întăriți sistemul imunitar?

Una dintre modalitățile la îndemână pentru întărirea sistemului imunitar ar fi trecerea la o alimentație bogată în antioxidanți, în principal fructe și legume proaspete, în special cele bogate în vitamina C.

Descoperire importantă pentru sănătate de la Harvard: Consumul acestui aliment alungă bolile de inimă VIDEO

O altă metodă este plimbarea la soare, timp de 10-15 minute zilnic, deoarece lumina vă poate furniza vitamina D adecvată, care susține imunitatea. A treia modalitate este să vă concentrați să aveți un somn odihnitor, cantitativ și calitativ, acesta având un impact major asupra rezistenței imunitare.

În plus, trebuie să renunțați la anumite vicii, precum fumatul și alcoolul, acestea având efecte negative majore asupra sistemului imunitar.

Eliberați-vă de stresul emoțional și fizic, acesta fiind un aspect foarte important, ce vă poate ajuta la întărirea sistemului imunitar.

SURSA