Casa Albă a anunţat organizarea summitului SUA-ASEAN la Washington în perioada 12-13 mai. Preşedintele american Joe Biden va participa

„Preşedintele SUA Joe Biden va fi gazda liderilor ASEAN la Washington, pe 12 şi 13 mai pentru un summit special SUA-ASEAN”, se arată în comunicat.

Psaki a reamintit că în octombrie 2021, Biden a participat la summitul SUA-ASEAN şi a anunţat alocarea a 102 milioane USD pentru iniţiative de extindere a cooperării cu asociaţia în domeniul asistenţei medicale, economiei, climei şi luptei împotriva pandemiei de coronavirus. .

„Pentru administraţia Biden – Harris, prioritatea este să fie un partener de încredere în Asia de Sud-Est”, a spus Psaki. Potrivit acesteia, Washingtonul vrea ca „regiunea Indo-Pacific să fie liberă, deschisă, sigură, unită şi durabilă”.

Un summit special al Statelor Unite şi al tuturor celor 10 ţări ASEAN trebuia să aibă loc la Washington în perioada 28-29 martie, dar a fost amânat pentru o dată ulterioară. Potrivit ASEAN, amânarea summit-ului se datorează faptului că liderii unor state membre ale asociaţiei nu au putut participa la momentul convenit anterior.

ASEAN a fost fondată în 1967 şi include în prezent Brunei, Vietnam, Indonezia, Cambodgia, Laos, Malaezia, Myanmar, Singapore, Thailanda şi Filipine.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

SURSA