1228 citiri

Cântăreţul R. Kelly, star R&B deja condamnat la 30 de ani de închisoare în iunie pentru agresiuni sexuale comise asupra femeilor, unele adolescente, a fost condamnat joi la 20 de ani de închisoare pentru pornografie infantilă, anunţă CNN.

Cântăreţul în vârstă de 56 de ani, cunoscut în întreaga lume pentru hitul său „I Believe I Can Fly” şi pentru cele 75 de milioane de discuri vândute, a fost găsit vinovat în septembrie anul trecut. El a fost însă achitat de alte acuzaţii de obstrucţionare a justiţiei. O cerere pentru un nou proces a fost respinsă.

Robert Kelly este un prădător sexual în serie care, de-a lungul anilor, a vizat femeile tinere, având mereu grijă să ascundă abuzurile pe care le comite asupra victimelor sale”, au spus procurorii. „Astăzi, chiar şi după verdictul juriului împotriva sa, Kelly refuză să-şi asume responsabilitatea pentru infracţiunile sale”.

Apărarea a cerut ca cele două pedepse ale sale să fie ispăşite în acelaşi timp, şi nu consecutiv, pentru că R. Kelly să îşi poată sfârşi viaţa în afara închisorii. „Sunt puţine şanse ca el să recidiveze la vârsta de 80 de ani”, au insistat avocaţii săi. „Majoritatea infracţiunilor sale au fost comise acum o jumătate de secol”.

SURSA