341 citiri

Polițiștii italieni au prins o bandă de hoți români cu ajutorul unei pisici FOTO ecovicentino.it

Mieunatul unei pisici i-a ajutat pe carabinierii din Cassola (provincia Vicenza), Italia să dea de urma unor tâlhari români care dăduseră lovitura la o firmă de transport. Unul dintre ei, un bărbat de 31 de ani, a fost prins în timp ce încerca să fugă la bordul unei mașini înmatriculate în Franța, alți doi sunt în continuare căutați.

Cel care a semnalat furtul în desfășurare, la ora 3.30 în noaptea de joi, 11 mai, a fost un locuitor din Via De Gasperi, care locuiește în apropierea depozitului firmei ‘TM Marchiori’.

Decisive ar fi fost „plângerile nocturne” ale unei pisici care a trezit din somn un bărbat ce locuia în imediata apropiere a sediului firmei călcate de hoți. Omul s-a uitat pe geam să vadă ce se întâmplă cu pisica și așa observat mai mulți indivizi cu fețele acoperite. Imediat a solicitat ajutorul autorităților, scrie stiridiaspora care citeaza ecovincentino.it

Intervenția brigăzii comandamentului din Bassano del Grappa a permis, în câteva minute, prinderea în flagrant delict a infractorilor în timp ce aceștia transportau cutii în exterior, după ce au pătruns în curte și au tăiat prelata unui camion pregătit să plece în dimineața următoare, deja încărcat cu marfă.

O parte dintre hoți, se pare că ar fi vorba de doi sau trei bărbați neidentificați încă, a reușit să fugă pe jos prin câmp, în întuneric, în timp ce unul dintre ei – un bărbat de 31 de ani de naționalitate română – a fost urmărit de carabinieri, care l-au arestat în timp ce încerca să fugă la bordul unei dube cu numere de înmatriculare franceze.

Vehiculul nu era furat, potrivit investigațiilor efectuate ieri. Tânărul a fost plasat în arest, fiind prins în flagrant delict. Când i s-a cerut să dea numele complicilor săi, acesta a ales să păstreze tăcerea. Totuși, acest lucru nu i-a oprit pe anchetatori, care se așteaptă să dea de urma întregului grup infracțional în următoarele ore.

Bunurile furate de la compania de transport, după ce a fost depusă plângerea cu formalitățile necesare, au fost imediat returnate proprietarului serviciului de transport de către militarii din Bassano. Aceiași membri ai poliției recuperaseră în cursul nopții restul bunurilor furate din compartimentul de marfă al dubei, în valoare de aproximativ 100.000 de euro. Era vorba de pachete de ochelari de marcă.

SURSA