„Austria a trădat regulile și spiritul de solidaritate al UE”

302 citiri

Secretarul general al PSD Paul Stănescu a transmis joi, 8 decembrie, un comunicat în care subliniază că România are „obligația” să nu uite poziția sfidătoare a cencelarului Austriei de a se ocupe intrării țării noastre în Schengen.

O datorăm românilor și intereselor de stat ale României. Opoziția austriacă din Consiliul Justiție și Afaceri Interne nu a avut rațiuni tehnice, angrenate în fapte. Toate instituțiile UE, toate statele membre au spus DA: ”România merită în Schengen”, Austria a spus NU: ”România nu intră în Schengen”, a transmis Stănescu.

Social-democrautul acuză Austria că a trădat regulile și spiritul de solidaritate al UE.

„Austria a trădat regulile și spiritul de solidaritate al Uniunii Europene. A jignit nu doar România, ci și restul statelor UE și liderii instituțiilor europene. O poziție istorică rușinoasă bazată pe argumente inventate, pe minciuni, pe rațiuni electorale și pe interese economice.

Sfidarea ipocrită a cancelarului Austriei nu reprezintă eșecul României, pentru că un stat nu are cum să lupte cu capriciile vremelnice ale unor politicieni care înțeleg greșit politica europeană și actualul context regional”, a mai declarat acesta.

Paul Stănescu a precizat apoi că PSD și socialiștii europeni au făcut „tot ce era politic și omenește posibil” pentru obținerea de sprijin și acuză că notează că așteaptă să vadă dacă PPE „se va debarasa de un astfel de partid”.

„Acest moment este pentru noi un semnal brutal de a ne trezi din idealismul politic european și de a discuta mai mult despre un pragmatism rațional. Românii trebuie să știe pentru mult timp de acum înainte că Austria a prejudiciat România din punct de vedere economic și politic. De aceea, statul român are obligația morală, economică, politică și diplomatică să judece acest afront și votul negativ al Austriei în mod proporțional.

Trebuie să apărăm, de acum înainte, la nivelul Uniunii Europene mult mai pragmatic aspirațiile și interesele noastre, dar și demnitatea românilor. Nu trebuie să acceptăm să fim tratați fără respect! România a primit o palmă gratuită, astăzi, dar a devenit mai puternică!”, a mai notat Paul Stănescu.

SURSA