Acasă Știri Aterizare de urgenţă a unui Airbus A320 în Siberia din cauza unui „incident tehnic neprecizat“ VIDEO
Aterizare de urgenţă a unui Airbus A320 în Siberia din cauza unui „incident tehnic neprecizat“ VIDEO

Aterizare de urgenţă a unui Airbus A320 în Siberia din cauza unui „incident tehnic neprecizat“ VIDEO

de Administrator

Un Airbus A320 al companiei ruse Uralskie Avialinii a trebuit să efectueze marţi o aterizare de urgenţă pe o pajişte din Siberia, în urma unui incident tehnic neprecizat, au anunţat autorităţile ruse, informează AFP, citată de Agerpres.

Sursă video: AFP

Vizată de sancţiuni occidentale din cauza ofensivei sale în Ucraina, Rusia se confruntă cu probleme de mentenanţă şi acces la piese de schimb pentru avioanele Airbus şi Boeing pe care le exploatează companiile ruse, ceea ce generează temeri pentru securitatea aviatică din Federaţia Rusă.

Potrivit agenţiei federale ruse pentru transportul aerian Rossaviaţia, avionul ce făcea legătura între Soci, oraş la Marea Neagră, şi Omsk, în Siberia, a aterizat în jurul orei 02:44 GMT pe o pajişte lângă satul Kamenka, în regiunea Novosibirsk.

„Nu sunt răniţi„, potrivit Comitetului de anchetă rus, care a declanşat o investigaţie pentru „încălcare de reguli de securitate în transportul aerian”.

Cauzele şi circumstanţele incidentului sunt pe cale să fie stabilite„, adaugă Comitetul de anchetă. Imagini difuzate de echipele de salvare ale Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă arată avionul pe o pajişte, cu tobogane ataşate, însă fără semne de pagube importante.  

SURSA

Citește și ...

Lasă un comentariu