59 citiri
Acum fiecare dintre noi poate să-și dovedească inteligența la testul propus de NASA. Astfel, Agenția spațială americană a postat 225 de fotografii într-un montaj, pe care îl vedeți în poză, însă numai una dintre ele este reală, iar restul sunt generate de inteligența artificială.
Această tehnică a NASA, a fost folosită cu scopul de a-și antrena algoritmii astronomici, în scopul de a le verifica acuratețea. Singura imagine adevărată din colajul propus reprezintă un fenomen cosmic autentic, detectat de către telescopul spațial Hubble, potrivit Daily Mail.
Agenția spațială din Statele Unite utilizează algoritmi de computer pentru a analiza imaginile reale ale cerului nopții luate de telescoapele robotizate, pentru a descoperi stele și galaxii, precum și de a determina caracteristicile acestora.
Pentru a-și calibra algoritmii, NASA îi testează cu imagini false ale universurile nereale. ”De ce ai vrea să falsifici un univers? Dintr-un singur motiv – pentru a înțelege mai bine universul real.
Descoperire extraordinară în cosmos: Fenomen teribil prin spațiu și timp VIDEO
Mozaicul prezentat cu 225 de fotografii (din care 224 false) a fost creat pentru a imita în mod special pozele care au apărut în ”Imaginea astronomică a zilei” de la NASA.
Crearea de imagini false ale fenomenelor cosmice folosind inteligența artificială este, de asemenea, subiectul unei noi lucrări de cercetare a lui Michael J. Smith, doctorand la Universitatea Hertfordshire din Marea Britanie.
Descoperire incredibilă pe un corp din spațiu: Un element din organismul uman găsit acolo, în premieră mondială VIDEO
Dacă ai efectuat testul și ai căutat care este singura imagine reală din montajul de 225 de fotografii, poți vedea care este poza luată de Hubble (ea reprezintă Nebuloasa Crabului), în instantaneul de mai jos, ea fiind încercuită cu roșu.