Căldurile au devenit de nesuportat în România, iar mâncarea este extrem de importantă în această perioadă.
De exemplu, o supă de legume răcoritoare și ușoară este ideală pentru o zi toridă de vară. Iată o rețetă simplă și delicioasă, care este atât nutritivă, cât și cu puține calorii.
Supă de legume de vară
Ingrediente:
1 ceapă mare, tocată mărunt
2 căței de usturoi, tocați
2 morcovi, tăiați rondele subțiri
2 tije de țelină, tăiate cubulețe
1 ardei gras roșu, tăiat cubulețe
1 dovlecel mediu, tăiat cubulețe
2 roșii medii, tăiate cubulețe
1 cartof mediu, tăiat cubulețe
1 litru de supă de legume (poți folosi supă de legume făcută în casă sau un cub de concentrat)
1 lingură de ulei de măsline
Sare și piper, după gust
Pătrunjel proaspăt, tocat.
Mod de preparare:
Spală și curăță și t
Adu supa la punctul de fierbere, apoi redu focul la mic și las-o să fiarbă încet timp de aproximativ 20-25 de minute, sau până când toate legumele sunt fierte și moi.
Servește supa la temperatura camerei, decorată cu pătrunjel proaspăt tocat.
Sfaturi și secrete:
Pentru o variantă m
Această supă de legume este nu doar delicioasă și răcoritoare, ci și plină de vitamine și minerale, perfectă pentru o zi toridă de vară!