Spectacol pe cerul din Deva, după o furtună puternică! Un fenomen meteo extrem de rar a fost surprins de localnici

A fost spectacol pe cerul din Deva în urmă cu o zi. După o furtună puternică, și-au făcut apariția norii mammatus, un fenomen meteo rar.

Locuitorii din Deva au avut parte de un spectacol de zile mari, oferit chiar de natură. Luni seară, un fenomen meteo neobișnuit a putut fi observat pe cer. Este vorba despre apariția norilor mammatus, care au creat un cadru apocaliptic. Totul s-a întâmplat între două furtuni, iar imaginile nem

Fenomen meteo spectaculos în Deva

În urmă cu o zi, meteorologii au anunțat că va fi cod roșu de furtuni puternice în mÎn Deva, furtuna a venit la pachet și cu un fenomen meteo rar, care a fost admirat de toți locuitorii. Norii mamatus și-au făcut apariția pe cer, pe un fundal galben, creând o imagine apocaliptică, dar în același timp, inedită.

Spectacolul a fost semnalat între două furtuni și, potrivit meteorologilor, acești nori se formează atunci când aerul rece de la înălțimi  mari coboară în zona periferică a unei furtuni puternice, așa cum s-a întâmplat de altfel și ieri.

Acest proces este inversul celui care creează norii obișnuiți, atunci când aerul cald și umed se ridică. Numele lor provine din latină, dând aspectul unor „pungi” sau „saci” care se creează la baza norilor de plo

Nu m
În mediul online au apărut imediat o mulțime de imagini cu norii mammatus, care și-au făcut apariția pe un fundal galben, datorat luminii solare de după furtună.

De obicei, acești nori au o culoare gri-albăstruie, dar pot să fie și aurii sau roșiatici, dacă apar la apus sau răsărit.

De menționat este faptul că sunt asociați cu vremea severă și furtunile, aceștia nu apar doar atunci când vremea este severă, însă pot indica și astfel de fenomene meteorologice.


Sursa articolului