De pe masa de Crăciun nu trebuie să lipsească prăjiturile. Există o tradiție de sute de ani cu privire la varietatea de prăjituri pentru Sărbători, iar majoritatea rețetelor sunt moștenite de la bunicile și străbunicile noastre. Sunt prăjituri clasice, iar noi vă dezvăluim 3 rețete simple pe care le puteți face acasă.
Prăjitură cu mere și scorțișoară
Ingrediente:
– 2 ouă
– 200 g zahăr
– 180 g făină
– 1 pliculeț praf de copt
– 100 ml ulei
– 100 ml lapte
– 1 kg mere
– 5 g scorțișoară
Mod de preparare:
Se bat ouăle cu 130 de grame de zahăr și ulei. Separat se amestecă făina și praful de copt și, apoi, se incorporează treptat cu ouăle bătute. Treptat trebuie să adăugați și laptele.
Apoi, separat, merele trebuie curățate și date prin răzătoare. Restul de zahăr se amestecă cu merele rase, în cratiță. Atunci când sucul merelor scade, trebuie să adăugm scorțișoara. Apoi, lăsați-le să se răcească.
Într-o tavă se pune hârtia de copt, se toarnă, inițial, jumătate din aluat. Se lasă la copt timp de 10 minute, la 180 de grade Celsius. Apoi, după zece minute, se adaugă amestecul de mere și resul de aluat. Se m
Prăjitură fără coacere cu ciocolată
Ingrediente:
– 24 de biscuiți digestivi
– 1/3 casă zahăr pudră
– 1/3 cană unt topit
– 2 lingurițe esență de vanilie
– 1 cană și jumătate de frișcă lichidă
– 100 – 150 gr. ciocolată neagră, rasă
– 1 ciocolată cu lapte, bucăți
Mod de preparare:
Se zdrobesc biscuiții și se adaugă zahărul pudră și se amestecă ingredientele. Într-un vas de copt, tapați cu hârtie de pergament, adăugați compoziția și lăsați compoziția în frigider, timp de 30 de minute. Apoi, frișca lichidă trebuie turnată într-o oală, la foc mic, adăugând și esența de vanilie.
Atunci când începe să fiarbă, adăugați ciocolata. Amestecați până când se topește. Apoi, turnați pe blat și lăsați compoziția în frigider, pentru încă două ore. Opțional, puteți adăuga și nucă mărunțită, după gust.
Tiramisu cu pișcoturi și cafea
Ingrediente:
– 200 ml cafea tare
– 40 ml coniac
– 4 ouă
– 50 g zahăr
– 500 g mascarpone
– 150 g pişcoturi
– 2-3 linguri cacao
Mod de preparare:
Se prepară cafeaua și se lasă la răcit. Separați gălbenușurile de albușuri în două vase și adăugaț zahărul peste gălbenușuri. Amestecați compoziția cu un mixer la o viteză medie, timp de două minute, până ce zahărul se dizolvă. Apoi, trebuie să amestecați cele 500 grame de mascarpone până se înmo
Mixați, în continuare, timp de un minut. Apoi, albușurile trebuie mixate timp de două minute, până devin spumă. Peste crema de mascarpone şi gălbenuşuri se adaugă albuşurile bătute spumă şi se amestecă.
Înmuiați pișcoturile în siropul de cafea cu coniac și puneți-le într-o tavă. Deasupra lor, adăugați crema, apoi cacao. Compoziția trebuie să stea la frigider m
SURSA FOTO: Social Media