Planta care aduce noroc. E ușor de îngrijit și poate fi crescută în ghiveci

Planta care aduce noroc

Legendele legate de culturile antice și credințele lor sunt întotdeauna fascinante. Aztecii din centrul Mexicului considerau cactusul înflorit un semn de bun augur și noroc. M

Conform legendei, zeul aztec al soarelui și al războiului le-a promis preoților azteci că, într-o zi, cineva va vedea un vultur stând pe un cactus și ținând un șarpe.
Acest eveniment urma să semnifice găsirea noului loc în care aztecii ar trebui să trăiască.

Când, în cele din urmă, unul dintre azteci a observat acest semn în realitate, ei au fugit la marginea unui lac și au asistat la creșterea și transformarea cactusului într-o insulă. Aceasta a fost insula pe care aztecii s-au mutat și au considerat-o noul lor cămin.

De atunci, aztecii au considerat cactusul o plantă norocoasă, astfel că aveau grijă de ea și se asigurau mereu că o au în preajmă.

Unde să poziționezi cactusul în casă pentru noroc

Specialiștii în Feng Shui au dezvoltat m

Astfel, aceștia consideră ca planta trebuie așezată diagonal cu ușa principală, întrucât poate chiar apăra casa de hoți.

De asemenea, cactusul poate fi pus în grădină, astfel spinii vor proteja casa de energiile negative.

Cactusul poate fi poziționat în apropierea domeniului tău de activitate, astfel va ajuta la îndepărtarea invidiei și dorințelor rele și va atrage doar succesul și norocul în muncă și bani.

Un alt loc important în care să pui cactusul este aproape de laptop. În ultimii ani, s-a descoperit că poziționarea sa în apropierea laptopului ajută la reducerea emiterii câmpurilor electromagnetice, reducându-le efectul asupra sănătății noastre.

Cum să îngrijești un cactus

Pentru a avea grijă de cactusul tău, este important să urmezi câteva sfaturi de îngrijire. În primul rând, udă cactusul cel puțin o dată pe săptămână, dar asigură-te că folosești apă potabilă sau apă filtrată, deoarece apa de la chiuvetă poate conține concentrații mari de minerale care se vor acumula în sol și pot afecta dezvoltarea plantei.

Plasează cactusul lângă o fereastră pentru a-i asigura suficientă lumină, ceea ce este esențial pentru creșterea sa sănătoasă.

De asemenea, este important ca ghivecele să fie plasate într-o zonă bine aerisită, dar evită să le expui la vânt puternic, deoarece acesta poate cauza daune plantei.

Cactusul este considerat una dintre cele m

Surse: acasa.ro, bricodepot.ro 

Sursa articolului