Motivul real și jenant pentru care serialul Wednesday nu se va mai filma în România. Acesta este adevărul ascuns

Serialul ”Wednesday” a surprins pe toată lumea, iar cei de la Netflix au în vedere producția unui nou sezon, însă acesta ar putea să nu se mai filmeze în România.

Serialul ”Wednesday” a reușit să detroneze ”Stranger Things” în vizualizări, devenind cea mai vizionată producție Netflix în zeci de țări.

Succesul serialului i-a determinat pe fani să se întrebe dacă nu va exista și un al doilea sezon, iar unul dintre producătorii acestuia a declarat pentru presa de peste ocean că, de obicei, se filmează pentru încă două-trei sezoane în față.

Așadar, nu este exclus ca, în curând, să fie anunțat oficial un nou sezon al serialului ”Wednesday”.

Serialul ”Wednesday” nu se va mai filma în România

Problema de abia acum vine. Primul sezon este filmat în România și se pot observa locații cunoscute precum Universitatea Politehnică, Gradina Botanică București, Palatul Cantacuzino Bușteni, Gara Sinaia, Casa Armatei București, Casa Monteoru și Bazinul Dinamo București.

Totuși, există voci care spun că producția nu se va mai filma pe meleagurile noastre, iar unii spun că furnizorii români l-ar fi țepuit pe Tim Burton.

Există, totuși, un aspect destul de important de luat în calcul, iar acela este lipsa ajutorului financiar pentru cinematografia românească. Țări precum Ungaria și Bulgaria au un sistem de facilități pentru producătorii care vin să cheltuie sume mari de bani pentru filmarea unei producții.

A fost un moment în care România era la un pas de a institui o schemă de ajutor pentru sprijinirea industriei cinematografice însă proiectul a fost suspendat de două ori, cel mai recent în 2020.

Sursa articolului