Mirela Vaida, rețetă de ciorbă de fasole cu afumătură. Prezentatoare de la Acces Direct foloseşte un condiment „secret” pentru o aromă ieșită din comun

Notice: Funcția wp_get_loading_optimization_attributes a fost apelată incorect. O imagine nu trebuie să fie încărcată lent și marcată în același timp ca având prioritate ridicată. Te rog vezi Depanare în WordPress pentru mai multe informații. (Acest mesaj a fost adăugat în versiunea 6.3.0.) in /home/telefonr/ziarulmonden.ro/wp-includes/functions.php on line 6031

Notice: Funcția get_loading_optimization_attributes a fost apelată incorect. An image should not be lazy-loaded and marked as high priority at the same time. Te rog vezi Depanare în WordPress pentru mai multe informații. in /home/telefonr/ziarulmonden.ro/wp-includes/functions.php on line 6031

Mirela Vaida îi răsfaţă pe cei dragi ori de câte ori are ocazia. Vedeta de la Antena 1 este pasionată de bucătărie, în special de preparatele tradiţionale pe care le găteşte ca un adevărat chef bucătar. Recent, le-a dezvăluit celor care o urmăresc rețetă de ciorbă de fasole cu afumătură. Iată ce ingredient secret foloseşte.

Mirela Vaida a moştenit pasiunea pentru bucătărie de la familia sa. Deşi îşi petrece foarte mult timp pe platourile de filmare, atunci când are puţin timp liber, se relaxează pregâtind mâncăruri delicioase. Aşa cum era de aşteptat, din meniul zilnic nu lipsesc aproape niciodată rețetele moldovenești, precum este și o ciorbă delicioasă de fasole, cu afumătură.

Mirela Vaida, rețetă de ciorbă de fasole cu afumătură

Mirela Vaida, reţetă de ciorbă cu afumătură

Astfel, vedeta le-a explicat pas cu pas celor care o urmăresc cum pregăteşte această reţetă.

„Piesa de rezistență este un cârnat afumat cu o costiță afumată și cu o slănină fiartă în usturoi. Acestea fiind spuse, vă mai trebuie doar condimente. Eu pun tarhon, sare, piper și niște boia dulce afumată și cimbru uscat, am un mănunchi în casă și tot rup codițe, codițe și le pun după gust. Trebui să începem cu partea care mie îmi displace cel mare tare: să tăiem ceapa. Am deja oala pregătite pe foc, apa fierbe, iar eu voi pune fasolea pe care o fierb de 3 ori și îi schimb apa tot de 3 ori. Abia a patra oară apa este de mâncare”, a dezvăluit Mirela Vaida, pe rețelele de socializare.

Ce condimente folosește Mirela Vaida

Când vine vorba de condimentele folosite, Mirela Vaida mărturiseşte că nu face deloc economie.

„Am tăiat ceapa, am dat prin răzătoare morcovii, am tăiat verdeața, pentru că eu pun verdeață în orice fel de mâncare și pun și mărar, pătrunjel și leuștean și aici am făcut cubulețe slănina, costița și cârnatul. Dacă mai vreți, puteți să puneți și dafin. Nu mă dau în lături de la a pune multe condimente, nouă ne place, noi mâncăm condimentat, nu știu dacă e neapărat sănătos, dar ăsta e gustul nostru”, a mai spus ea.

Ingredientul secret pe care îl foloseşte vedeta de la Antena Stars

Vedeta de la Antena Stars spune că are şi un truc secret, mai exact un condiment cu ajutorul căruia dă o savoare deosebită preparatului.

„Ciorba nu trebuie să fie nici foarte lungă, dar nici foarte scăzută, astfel încât atunci când iei o gură să ai domnule și fasole, și cârnat, am pus condimentele și o să mai pun și o crenguță de cimbru. Trebuie să punem cimbru, pentru că gustul este divin, îl punem cu totul, iar după aceea îl și scoatem, este de o aromă ieșită din comun. Ciorbița noastră este gata, eu ca să plusez această aromă pun și verdeață. Nu o mai las să fiarbă, o opresc, pun capacul și lăsăm vreo 10 minute, până o servim”, a continuat prezentatoarea.

 

Sursă foto: social media

Sursa