METEO. Un val cald lovește România. Vremea se schimbă complet. Când cresc temperaturile mai exact. Prognoza ANM

METEO. Ne-am tot obișnuit cu vremea schimbătoare iar lucrurile se vor menține așa, cel puțin până la finalul anului. ANM anunță temperaturi cât se poate de haotice până la Revelion.

Dacă prima săptămână din luna decembrie a adus temperaturi destul de scăzute, iată că lucrurile se schimbă de la mijlocul acestei săptămânii. Cei de la ANM anunță temperaturi mult mai ridicate începând cu 6 decembrie.

Iar vremea va continua să se încălzească atât de Crăciun, cât și de Revelion. Ploile însă vor continua și ele, avertizează meteorologii, așa că nu ne vom putea bucura de o vreme prea fabuloasă, chiar dacă va fi ceva mai cald.

Înainte de Crăciun, valorile termice vor cu mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, iar ploile se opresc, mai spun cei de la ANM. Sunt însă și zone în care acestea vor continua.

Până în a doua zi de Crăciun, vremea se răcește din nou. Astfel, temperaturile vor fi cele normale pentru această perioadă, până la
Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru acest interval, în toate regiunile.

METEO. Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion

De pe 26 decembrie în schimb, avem parte de o altă schimbare totală de vreme. Temperaturile cresc brusc, iar un aer cald se va simți în întreaga țară.

Inclusiv la munte temperaturile cresc, avertizează cei de la ANM, așa că cel mai probabil vom avea parte de un Revelion fără zăpadă și fără polei.

Cât despre ploi, meteorologii spun că în cea mai mare parte a țării, cantitatea de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Rămâne de văzut cum va fi vremea și în luna ianuarie, dar și când își va intra într-adevăr iarna în drepturi, având în vedere că până acum am avut parte doar de fluctuații de temperatură.

Sursa articolului