De la masa de Crăciun nu poate lipsi un vin de calitate! Alegerea vinului însă se face întotdeauna cu atenţie, în funcţie de ceea ce avem în farfurie. Iată câteva sfaturi despre alegerea celui m
Roşu, alb sau rosé, vinul este un element important al fiecărei mese, m
„La aperitiv putem servi vin spumant alb sau rosé pentru invitații noștri sau vinuri albe, uşoare. Prospețimea acestor soiuri se pretează gustărilor de la început de masă și îmbie la discuție. Pentru meniul principal, facem în general un p
Spre exemplu, la sarmale merge o fetească neagră cu aromă de prune, cireșe negre și mure. La friptura de porc asociem vinuri roșii corpolente, iar la preparatele din pui, alegem vinuri fructate, în special vinuri albe seci. Un vin roșu îndrăznet, cu note fine de piele și tabac cât și aciditatea revigorantă potențează perfect preparatele din carne roșie”, ne sfătuiește specialisul Livia Gîrboiu.
Nu doar carnea roșie este o opțiune potrivită pentru masa de Crăciun. Dacă preferi dieta mediteraneană, peștele va fi o opțiune gustoasă și ușoară. De asemenea, peștele se prepară m
Ce vin servim pentru carnea de curcan și preparate vegetariene
Curcanul este adesea servit cu sos de merișoare, în special cu ocazia Crăciunului. Gustul puternic fructat al acestui sos se intensifică alături de un vin cu aciditate ridicată, dar nu prea dulce. La capitolul vin alb este recomandat să alegi un Chardonnay, iar dacă vrei să servești curcanul cu sos cremos, optează pentru un vin cât m
Cea m
Ce vinuri servim la desert
Orice masă se încheie cu un desert și de obicei, vinul potrivit este ori un rosé ori vinurile dulci sau demidulci. De asemenea, la desert putem servi și vinuri spumante care să ateste caracterul festiv al evenimentului.
Probabil cel m
SURSA FOTO: Social Media