Mama fetiței nu are posibilități financiare pentru a-și înmormânta fiica 

Atât fetița, cât și frații ei se aflau în grija Protecției Copilului, mama lor neputând să îi susțină financiar sau să le ofere protecție.
În urma tragicului deces, mama Mariei a comunicat că nu poate acoperi costurile de înmormântată, ea neavând posibilități financiare.

„Noi am discutat, dacă mama nu are posibilități financiare o vom înmormânta noi, așa procedăm de obicei”, a declarat Doina Nacu, directorul DGASPC.

Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului se vor ocupa de costurile de înmormântare și vor achiziționa o rochie de mireasă cu care va fi înmormântată Maria, după tradițiile românești.

Adolescenta va fi înmormântată la Trușești, la insistențele fraților ei, dorind să îi viziteze mormântul surorii lor și ulterior. Frații Mariei se află în continuare în grija Protecției Copilului, întrucât mediul familiei nu este unul prielnic pentru dezvoltarea și creștere lor.

Maria a fost ucisă în data de 31 Decembrie, în timp ce era la colindat

Maria, în vârstă de 14 ani, era un copil preocupat de școală și avea o relație foarte apropiată de șefa de centru. Adolescenta vorbea adesea cu aceasta și o considera ca mama ei.

Fata a fost ucisă prin înjunghiere de un tânăr în vârstă de 21 de an. Motivul crimei ar fi fost acela că Maria nu i-ar fi răspuns avansurilor tânărului. Cătălin Rățușcă a stat și el timp de câteva luni, alături de un frate, într-un centru al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Maria m

Sursa articolului