Carnea de pasăre, cum ar fi pieptul de pui sau cel de curcan, este în general slabă în grăsimi, dar poate deveni m
Un pas esențial în
Ce poţi să gătești dintr-un pui de ţară
Puiul de țară este foarte sănătos și este integrat în foarte multe diete echilibrate. O gospodină adevărată, care știe cum să condimenteze corect puiu, poate avea rezultate impresionante în bucătărie.
Iată 2 idei de rețete în care puiul de țară este principal. Rezultatele vor da pe spate și pe cei m
Pui de țară la cuptor cu cartofi și dovlecei
Ingrediente:
- 4 buc dovlecei
- 4- 5 buc roșii mici
- 5 buc cartofi mari
- Bulion
- Ulei
- după gust condimente: piper, sare, oregano, usturoi
Mod de preparare:
Pentru început așează o foImediat după puneți bucățile de carne deasupra cartofilor și dovleceilor. T
Folosește o pensulă pentru a unge carnea, cartofii și dovleceii cu acest sos. Acoperă tava cu o folie de aluminiu. Preîncălzește cuptorul la 190 de grade Celsius.
Băgați tava în cuptor și coaceți timp de 2 ore la temperatura specificată sau până când carnea și legumele sunt bine gătite. După ce este gata, servește mâncarea caldă. Poftă bună!
Drob din piept de pui, ficat de pui și pipote
Ingrediente:
- 500 g piept de pui
- 500 g ficat de pui
- 500 g pipote de pui
- 5-6 fire ceapă verde
- 5-6 fire usturoi verde
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură mărar
- după gust sare, piper
- 6 buc ouă
- 50 ml ulei
- 3 buc ouă fierte tari
- 1 buc formă de cozonac cu dimensiunile de 20/11 cm
Spală ficatul, pipotele și pieptul de pui, apoi șterge-le cu un prosop absorbant și t
Repetă procesul cu bucățile de piept de pui, călindu-le ușor. În aceeași tig
Pune ficățeii, pipotele și pieptul tocat într-un vas încăpător. Adaugă ceapa și usturoiul tocat, verdeața tocată și cele 6 ouă crude. Condimentează cu sare și piper după gust. Amestecă bine.
Tapetează o tavă cu hârtie de copt. Pune jumătate din amestecul de carne în tavă și nivelază-l. Distribuie cele 3 ouă fierte tocate uniform pe suprafața amestecului. Adaugă restul de compoziție deasupra și nivelează-o.
Introdu tava în cuptorul preîncălzit la 190 de grade Celsius (treapta 10) cu temperatura doar jos. Coace timp de aproximativ 50 de minute, dar timpul poate varia în funcție de cuptor. În ultimele 10 minute, poți comuta cuptorul la treapta 4 cu temperatura sus-jos-ventilație pentru a obține o suprafață frumoasă a drobului.
După coacere, lasă drobul să se răcească în
Surse: cookpad.com, ogradaverde.ro