Lichiorul de ouă, băutura care nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun. Cum se prepară și care este tradiția ei

Acest tip de băutură este compus din ouă bătute, zahăr, smântână sau lapte și servit de obicei în timpul sărbătorilor de iarnă. Lichiorul de ouă este o băutură tradițională asociată cu sezonul festiv și o poți face foarte simplu și rapid acasă.

Lichiorul de ouă este cea m

Ingrediente:

  • 1 cană de lapte
  • 1 cană smântână
  • 3/4 cană zahăr
  • 1 bob de vanilie (despicat pe lungime)
  • 5 gălbenușuri
  • 1/2 cană de vodcă
  • 1/2 cană de coniac

Mod de preparare:

Încălzește laptele, smântâna, zahărul și bobul de vanilie la aproximativ 70 grade Celsius (utilizează un termometru pentru a măsura temperatura). Bate gălbenușurile. Adaugă apoi peste gălbenușuri câteva linguri de lapte fierbinte și amestecă repede.

Adaugă gălbenușurile de ou în lapte, amestecând constant cu un tel. Poți utiliza și un blender pentru acest pas. Se amestecă la foc mic, menținând temperatura la aproximativ 70 grade C, timp de 5 până la 10 minute. Se ia de pe foc și se lasă la răcit puțin. Se adaugă vodka și coniacul și se amestecă bine de tot. Se toarnă apoi printr-o sită într-o ceașcă mare de măsurare sau printr-o pâlnie într-o sticlă curată. Se lasă la frigider peste noapte în

Lichiorul de ouă a fost favoritul coloniilor americane. George Washington a avut propria sa rețetă

Coloniștii britanici au adus băutura din Anglia în SUA. Se pare că acest lichior de ouă era destul de popular printre coloniștii care au adăugat rom la această rețetă, whisky, coniac și alte băuturi spirtoase care au dat naștere la diferite tipuri de rețete populare astăzi.

Se spune că George Washington a elaborat propria rețetă și că doar cei m

Țări din întreaga lume au variante ale acestui lichior: În Polonia, comunitățile evreiești se bucură de mult timp de kogel mogel. În Germania, eierlikör este un lichior de ou făcut în casă popular. În Puerto Rico, se adăuga suc sau lapte de cocos. Astăzi, ouăle sunt de obicei lăsate deoparte, iar băutura se numește coquito. În Mexic, eggnog-ul a devenit rompope, cu scorțișoară mexicană, vanilie și fie rom, fie alcool de cereale. În Peru, se face cu brandy peruvian, pisco.

SURSA FOTO: Social Media



Sursa articolului