Legătura dintre masturbare și orgasm! Ce spune un medic psihoterapeut

Un medic psihoterapeut a vorbit deschis despre masturbare și orgasm. Subiectul, unul care încinge și m

Medicul psihoterapeut Oana Nicolau spune că „practica sănătoasă a masturbării este un pilon important al sănătății sexuale și al stării de bine”. 

Vezi și: Masturbarea reciprocă: modul prin care partenerii se pot bucura de plăcerea sexuală

„Prin masturbare formăm o legătură puternică cu identitatea noastră sexuală și cu noi, ca indivizi. Nu îți fie rușine să descoperi ceea ce îți face plăcere”, a scris medicul pe pagina sa de Instagram.

Poate te interesează: Cât de des se satisfac singure femeile. Ce modalități sunt preferate de acestea și ce se întâmplă dacă sunt într-o relație

Medic psihoterapeut: „Practica sănătoasă a masturbării este un pilon important al sănătății sexuale.” În câte minute ajunge o femeie la orgasm?

În postarea de pe rețeaua de socializare, medicul psihoterapeut Oana Nicolau dezvăluie că „în timpul actului sexual doar între 7-10% din femei au orgasm doar prin penetrare.”

„Bărbaților le ia între patru și șase minute să

M

Pe lângă beneficiile imediate, deja de la sine înțelese, psihoterapeutul a ținut să puncteze că „noi suntem responsabili pentru propria plăcere.”

Citește și: Și femeile ar trebui să se masturbeze? Sfaturile unui medic psihoterapeut

Subiectul rămâne unul complicat, iar corelația dintre masturbare și orgasm diferă de la persoană la persoană. În fond, nimeni nu e la fel, și fiecare om are un bagaj sexual complet diferit.

Potrivit unui nou studiu realizat de o marcă de prezervative, 84% dintre cei 2000 de adulți care au participat la sondaj au transmis că se masturbează de 3 ori pe săptămână. Studiul a fost efectuat pe persoane cu vârste cuprinse între 18 și 38 de ani, conform Menshealth.Sursa articolului