Îmi vine să plâng și să urlu” Cristina Șișcanu, scoasă din sărite! Soția lui Mădălin Ionescu nu a mai putut să tacă când a văzut cu ce situație este nevoit să se confrunte fiul ei vitreg: „Numai așa îți dai seama în ce fel de țară trăim

Cristina Șișcanu, furioasă din cauza lipsurilor din țara noastră

Tânărul s-a născut cu unele probleme, astfel că și acum, la 20 de ani, are nevoie să fie îngrijit de un adult, fiind unul dintre românii cu nevoi speciale.

Români despre care Cristina Șișcanu spune acum, scoasă din minți, că nu au parte de niciun ajutor din partea statului pentru a se dezvolta și a se integra în societate.

Povestind despre una dintre prietenele sale, și ea cu nevoi speciale, Conform spuselor prezentatoarei, țara noastră, de fapt, conducătorii, nu oferă, așa cum se întâmplă peste graniță, posibilitatea ca oamenii care se confruntă cu anumite deficiențe să poată să studieze, să lucreze, să se dezvolte și să își facă prieteni.

Un exemplu în acest sens ar fi Filip. Băiatul lui Mădălin Ionescu a ajuns la 20 de ani, dar după ce a făcut zece ani de școală a ajuns să stea acasă.

Nu m

Îi este greu să iasă din zona de confort și oricât de mult îl ajută familia, în cazul lui, dar și al altora, se vede lipsa implicării societății, care îi condamnă la o viață trăită la limită.

„Astăzi am vorbit cu Magda Coman, cea care organizează Atipic Beauty de atâția ani. Din ce știu a avut parte de un accident, ea e în scaun cu rotile, e o femeie extraordinară, activă, vă dați seama, de atâția ani organizează o gală de o asemenea amploare. Și iar m-a luat furia, era să zic pe țara asta, dar nu țara în sine e de vină, ci conducătorii aceștia care s-au tot perindat de-a lungul anilor și nu au făcut absolut nimic. Sunt extrem de furioasă pe faptul că nu există un centru ca lumea pentru persoane cu dizabilități, unde să meargă să socializeze, să învețe lucruri. Statele civilizate au o grămadă de astfel de centre. La noi nu există, nici măcar privat nu există. Să zici că uite, te duci și plătești. Nu

Și de atunci Filip stă acasă și m

Sursa articolului