Florin Dumitrescu, prăjitură cu mălai din 7 ingrediente pe care le ai deja în casă! Rețeta pas cu pas aici

Florin Dumitrescu prezintă o prăjitură cu mălai din 7 ingrediente pe care le ai deja în casă! Rețeta pas cu pas o găsești în rândurile de mai jos.

Mălaiul este un ingredient perfect nu doar pentru mămăligă sau pane-uri, ci și pentru un desert inedit. Citește în continuare și vezi care sunt ingredientele pentru această prăjitură.

Ingrediente Florin Dumitrescu, prăjitură cu mălai

  • 100 g de mălai
  • 200 g de făină
  • 150 g zahăr pudră
  • un praf de copt
  • un vârf de linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 300 ml lapte de migdale
  • o portocală și coaja ei

Modul de preparare Florin Dumitrescu, prăjitură cu mălai

Se adaugă apoi praful de copt și bicarbonatul de sodiu, care se amestecă bine. Treptat, se adaugă laptele de migdale, iar compoziția se mixează bine. Se adaugă treptat și coaja de portocală rasă.

În acest timp, cuptorul se încinge la 170 de grade, iar compoziția se toarnă într-o tavă în care a fost pus praful de copt înainte.

Prăjitura cu mălai trebuie să stea la cuptor timp de 30 de minute. În timp ce aceasta se coace, se pregătește siropul din patru lingurițe de zahăr pudră și zeama de la portocala rasă.

După ce s-a copt prăjitura, se scoate din cuptor și se lasă la răcit, după care se toarnă siropul deasupra. Se ornează cu felii de portocală. Poftă bună!

Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai îndrăgiţi bucătari din România. Juratul de la Chefi la cuţite a oferit celor care îl urmăresc sfaturi preţioase de-a lungul timpului. De această dată le prezintă fanilor o reţetă delicioasă de orez cu lapte și sos de caramel.

Cu siguranţă unul dintre preparatele care ne duce cu gândul la copilărie este orezul cu lapte. Florin Dumitrescu şi-a pus amprenta în această reţetă simplă de altfel pe care a împărtăşit-o cu cei care îl urmăresc. Așadar, celebrul bucătar chef servește orezul cu lapte alături de fructe, dar și de un sos de caramel special preparat după ideile sale.

„Vă arăt astăzi o nouă formă de a face orezul cu lapte. Începem prin a pune laptele la fiert, la foc mic. Am pus 1,5 litri de lapte, 150 de grame de zahăr și două batoane de vanilie.  Putem merge acum mai departe cu cealaltă operațiune, cu fructele. Curățăm ananasul , tăiem și merele și pregătim cele două frigărui. Punem ananas, măr, căpșune”, spune Florin Dumitrescu. Citește rețeta aici.

Sursa