Este oficial! Se schimbă vârsta la care se poate da de permis în România! Informație de maximă importanță

Vârsta la care se poate da de permis a fost schimbată, după ce Camera Deputaților a adoptat un proiect în acest sens.

Camera Deputaților a adoptat marți un proiect de lege care prevede scăderea vârstei minime pentru a da de permis. Categoriile vizate sunt C, CE, D și DE.

În prezent, pentru aceste categorii, vârsta minimă este 21 de ani și, respectiv, de 24 de ani. De când va intra în vigoare proiectul de lege adoptat de Camera Deputaților, românii vor putea da de permis pentru categoria C și CE de la vârsta de 18 ani și pentru categoria D și DE de la vârsta de 21 de ani.

„Partidul Național Liberal are soluția pentru combaterea deficitului de forță de muncă al conducătorilor profesioniști din România. Am scăzut vârsta minimă de obținere a permiselor de conducere pentru categoriile C, CE si D, DE. Legea a fost aprobată astăzi de către Parlament prin proiectul de lege pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Noile modificări oferă cadrul legal necesar reducerii vârstei minime de obținere a unui permis de conducere pentru categoria C, CE, de la 21 de ani la 18 ani, respectiv de la 24 ani la 21 ani pentru categoriile D, DE, titularilor unui permis de conducere categoria B cu condiția obținerii unui (CCP)”, a transmis Alina Gorghiu.

Se schimbă vârsta la care se poate da de permis. Este o criză de conducători auto profesioniști

Alina Gorghiu a adus în discuție și faptul că industria Transporturilor Rutiere din România trece de mai mult timp printr-o criză a conducătorilor profesioniști.

„Aceasta s-a acutizat și pe fondul instabilității provocate de pandemia COVID, războiul din Ucraina, dar și de începerea aplicării Pachetului de Mobilitate 1. România se află printre țările cele mai afectate, deficitul estimat de șoferi profesioniști fiind de aproximativ 71.000 de posturi. Noile prevederi legislative sunt în conformitate cu legislația europeană prin care au fost stabilite dispoziții derogatorii de la vârstele minime pentru respectivele categorii de vehicule prin DIRECTIVA (UE) 2018/645 a Parlamentului European și a Consiliului din 18 aprilie 2018”, spune președintele interimar al Senatului.

Sursa articolului