Iată ce rețete delicioase poti prepara folosind cozonacul rămas de la sărbătorile de iarnă!
Ne apropiem cu pași repezi de sărbătorile de iarnă, ocazie cu care toate gospodinele vor pregăti celebrul cozonac pentru masa de Crăciun.
Iată câteva rețete delicioase pe care le poți prepara folosind resturile de cozonac care cu siguranță îți vor rămâne după sărbători!
Rețete cu cozonacul rămas de Crăciun
În fiecare an, gospodinele se pregătesc temeinic pentru sărbătorile de iarnă și pregătesc cantități mari de cozonac pe care să îl așeze pe masa de Crăciun. De multe, ori, însă, nu toți cozonacii se consumă de sărbători, astfel că multe persoane rămân cu bucăți întregi de cozonac uscat.
Iată cum îl poți refolosi, pentru a nu fi nevoită să îl arunci, după ce ți-
- 300 g cozonac
- 50 g unt
- 3 ouă
- 150 ml lapte
- 1 lingura de smântână
- stafide
- rahat
- nuci
- merișoare
- esență de rom
- zahăr pudră
După ce te-
După ce
Cât totul este gata, pune vasul la cuptor timp de 40-45 de minute, până când constați că budinca începe să se rumenească. Atunci când timpul s-a scurs, scoate tava din cuptor, lasă budinca la răcit și presară zahăr deasupra ei, în
Un alt desert delicios pe care îl poți pregăti folosind cozonacul rămas de la sărbătorile de iarnă este tortul în sos de ciocolată, cu blat de cozonac.
Pentru acesta, trebuie să pregătești următoarele ingrediente:
- Pentru blat: 800 g cozonac
- Pentru cremă: 2 plicuri de budincă de ciocolată, 900 ml lapte, 6 linguri de zahăr
- Pentru sirop: 250 ml apă, 60 g zahăr, 3 lingurițe esență de rom
Cum se prepară? Începi cu partea mAtunci când amestecul se îngroașă și capătă formă, iei vasul de pe foc și adăugi unt și vanilie, amestecând până se incorporează ingredientele.
După ce e gata budinca, treceți la sirop. Într-un vas, puneți la fiert apa, adăugând apoi zahăr și amestecați. Lăsați totul pe foc timp de 3 minute, apoi luați vasul de pe foc, adăugați esența de rom și amestecați foarte bine, apoi lăsați să se răcească. În cele aproximativ 10 minute în care lăsați siropul la răcit, treceți la tăierea cozonacului în bucăți potrivite pentru a forma blaturile, urmând mDupă ce ați respectat acest pas, luați primul strat de blat și umpleți cu budincă. Adăugați apoi cel de-al doilea strat și respectați același pas, până când ajungeți la ultimul strat. Dacă doriți să decorați tortul într-o manieră cât m
Cum poți să păstrezi cozonacul pentru m
Deși multe persoane cred că dacă vor ține cozonacul la frigider, acesta se va păstra m
Însă, gospodinele pricepute au un alt truc pentru a se asigura că delicatesa lor nu își va pierde gustul după ce va ieși de la cuptor. Astfel că, după ce gătiți cozonacul, este bine să îl înveliți imediat într-o hârtie de copt, ori într-o coală de scris. M
Surse: bucataras.ro,