Doliu în lumea muzicii! Lolică Nicolae, violonistul care a împărțit scena cu Ștefan Bănică Jr., a murit

Lolică Nicolae, un mare artist, care a împărțit scena cu Ștefan Bănică Jr., s-a stins din viață. După o carieră pe scenă, bărbatul a primit un diagnostic crunt. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru el.

În urmă cu aproximativ un an, viața lui Lolică Nicolae avea să se schimbe radical. Artistul a fost diagnosticat cu cancer la ficat. Chiar și în urma veștii teribile, acesta nu a renunțat la scenă. La 61 de ani, sleit de puteri din cauza bolii nemiloase, Lolică Nicolae continua să încânte publicul cu talentul său inconfundabil.

Marele violonist era invitatul lui Ștefan Bănică Jr. la spectacolele pe care le ținea la Sala Palatului. Muzica și talentul său au ridicat în picioare mii de spectatori. Gina Lincan, colega de breaslă a lui Lolică Nicolae, consideră însă că acesta nu a fost apreciat așa cum ar fi trebuit în timpul vieții sale.

Doliu în lumea muzicii! Lolică Nicolae, violonistul care a împărțit scena cu Ștefan Bănică Jr., a murit

”Vestea a tulburat întreagă industrie muzicală. A descoperit în urmă cu un an că are cancer la ficat. S-a generalizat după. Mergea și cânta cu drena după el. S-a chinuit foarte mult. Avea 61 de ani. Un mare muzician al României chiar nu a fost scos în față. A cântat în toată lumea, a fost chiar și în Japonia. Are o fată. Muzicienii mari nu au fost luați în seamă. A cântat cu marea soprană Daniela Vlădescu, Ștefan Bănică Jr., Irina Sârbu. Regret foarte tare, și eu, și soțul meu”, a declarat Gina Lincan pentru Spynews.ro.

Lolică Nicolae a fost un artist important pentru industria muzicală din România și a reușit să ducă numele țării noastre peste hotare. De-a lungul carierei sale, acesta a colaborat cu mai mulți artiști de seamă. Vestea morții sale fulgerătoare i-a îndurerat pe toți.

Sursa foto: social media

Sursa