Delicatese de primăvară din Dobrogea. Păstăi cu lapte și sarmale cu brânză, rețete păstrate cu sfințenie de bunici

Mod de preparare sărmăluţe cu brânză

Sărmăluţe cu brânză. Ceapa tocată mărunt se călește în ulei, apoi se adaugă orezul, se amestecă bine și se fierbe 10-15 min, până se umflă orezul, după care se lasă la răcit. Se opăresc foile de viţă în apă clocotită aproximativ 1-2 minute, se scurg de apă și se lasă la răcit. Într-un vas se combină brânza de vaci, telemeaua rasă, mărarul tocat și compoziția de orez, apoi se amestecă ușor. Cu acesta compoziție se împachetează sărmăluțele în foi de vită, se așează într-un vas, se toarnă deasupra sucul de roșii apoi se introduce la cuptor timp de 30-40 de minute.

Delicatese de primăvară din Dobrogea. Păstăi cu lapte, o mâncare absolut delicioasă

O altă mâncare preparată de bunicile din Dobrogea este cea de păstăi cu lapte.

Ingrediente necesare:

1 kg fasole păstăi;
1 l lapte;
2 ardei grași;
2 cepe;
3-4 căței de usturoi;
sare, piper, ulei după gust;

Mod de preparare: 

Puneți la călit ceapa și ardeiul tocate mărunt cu 5 linguri de ulei, sare și piper. După 5 minute adăugați și fasolea galbenă și lăsați să se călească încă 2-3 minute, iar apoi adăugați 2 căni mari de apă.

Lăsați la fiert 15 minute, apoi turnați laptele și amestecați bine, după care lăsați să m

Sursa articolului