Curățenia de Crăciun. 5 sfaturi care te vor ajuta să termini cât ai zice „Moș Crăciun”Sfaturi utile pentru curățenia de Crăciun. Află cum poți pune lucrurile la punct, într-un mod eficient și rapid.

Odată cu venirea sărbătorilor de iarnă, una dintre cele mai cunoscute tradiții din această perioadă este curățenia de Crăciun. Gospodinele se pregătesc intens pentru această sărbătoare mult așteptată, nu numai cu mâncare tradițională și cadouri.

Curățenia de Crăciun are loc cu doar câteva zile înainte de ajun, pentru ca totul să arate ordonat și curat în ziua cea mare.
Astfel, am pregătit câteva sfaturi pentru o curățenie eficientă, care vă vor ajuta să terminați mai repede și apoi să aveți timp și de alte lucruri.

Sfaturi care te vor ajuta să termini mai repede curățenia de Crăciun

1. Organizarea timpului

Unul dintre cele mai importante lucruri, când vine vorba de curățenia de Crăciun este organizarea timpului.

Alegeți o zi special pentru acest scop și împărțiți sarcinile în mod eficient, astfel încât să terminați mai repede. Acordați câteva ore fiecărei etape a curățeniei, în funcție de complexitate. 

2. Asigură-te că nu îți lipsesc produsele de curățenie necesare

Înainte de ziua destinată curățeniei generale, este indicat să faceți o listă de produse de curățenie necesare, astfel încât să nu întâmpinați dificultăți.

Asigurați-vă că achiziționați din timp produsele pentru curățenie, precum: detergenți, degresanți, soluție pentru geamuri, lavete, prosoape.

În cazul în care ați omis ceva, puteți apela și la produse de curățat alimentare. Oțetul, bicarbonatul și lămâia sunt inamicii murdăriei din totdeauna.

3. Curăță încăperile pe rând

Cel mai eficient mod de a face curățenie este să curățați fiecare cameră în parte. Astfel, sunteți concentrați pe locul respectiv și nu riscați să vă distragă o altă activitate.

Este bine să începeți cu locurile cel mai mult folosite, cum ar fi băile, bucătăria și sufrageria. Acestea sunt deseori cele mai folosite încăperi și necesită mai mult timp.

Aruncați  ce nu este necesar, depozitați obiectele la locurile special amenajate, cum ar fi jucăriile copiilor, farfurii și pahare sau produse de igienă.

Apoi, curățați pe rând obiectele de mobilier, geamurile și pardoseala, precum și faianța și obiectele sanitare din baie.

4. Munca în echipă

Dacă cineva din familie vă poate ajuta cu ordinea și curățenia de Crăciun, nu ezitați să cereți o mână de ajutor. Vă puteți organiza sarcinile mai ușor și terminați mai repede.

De exemplu, puteți face o echipă cu partenerul de viață. Unul se poate ocupa de aspirarea locuinței, iar celălalt poate spăla pardoseala. Astfel, munca se poate reduce la jumătate.

5. Păstrarea curățeniei

După curățenia generală, este indicat să fie păstrată. Lucrurile trebuie puse la loc după folosire, farfuriile spălate, iar casa aerisită zilnic. Astfel, curățenia de Crăciun nu trebuie reluată în ajun, zi destinată de obicei preparatelor culinare.

Sursa articolului