Curățarea pensulelor de machiaj – Tot ce trebuie să știi

Unul dintre secretele unui ten curat constă în folosirea produselor de îngrijire adecvate nevoilor acestuia, dar și de întreținerea corectă a pensulelor de machiaj care intră în contact cu pielea, zi de zi.

Așadar, pentru a ne păstra tenul sănătos, dar și pentru a prelungi durata de viață a pensulelor de machiaj, este important să le curățăm și să le dezinfectăm în mod corespunzător.

De ce este important să cureți pensulele de make-up și bureții?

La fiecare folosire, produsele cremoase sau de tip pudră care intră în contact cu pensulele sau bureții de make-up duc la încărcarea acestora. În plus, dacă nu sunt folosite protecții pentru acoperirea acestor accesorii profesionale de machiaj, și praful poate constitui o problemă. Astfel, este absolut necesar să curățăm pensulele după fiecare utilizare pentru ca acestea să nu devină surse de infecție.

Necurățarea pensulelor poate duce la dezvoltarea bacteriilor și a impurităților în perii acestora, ceea ce ar putea duce la apariția unor probleme dermatologice.

Pe lângă că ne vom proteja tenul de probleme, dacă ne curățăm bine pensulele de machiaj, le vom menține și poate chiar prelungi durata de viață, astfel că ne vom bucura mai mult de ele!

Pentru a ne păstra pensulele în stare impecabilă putem folosi două metode –curățarea și dezinfectarea. Dacă prima este recomandată chiar și zi de zi, cea de-a doua e suficient a fi efectuată o dată la două săptămâni (dacă pensulele sunt folosite în scop personal) și după fiecare clientă (dacă pensulele sunt folosite în scop profesional).

Este foarte important de menționat că procedeul de curățare a pensulelor înseamnă îndepărtarea reziduurilor lăsate de produsele de make-up, dar nu și dezinfectarea acestora!

Produse de igienă pentru accesoriile profesionale de machiaj

Cele mai utilizate produse pentru curățarea pensulelor de make-up sunt săpunurile antibacteriene, însă în industria cosmetică există și soluții speciale pentru degresarea acestora. Soluția de curățare pensule Easy Pro de la Cupio îndepărtează cu ușurință produsele cremoase, pe bază de gel sau chiar și pe cele de tip ”waterproof”. Aceasta nu conține alcool, astfel că nu dezinfectează, ci doar curăță pensulele.

Pentru dezinfectarea pensulelor este recomandată folosirea alcoolului izopropilic, ce conține alcool pur. Atenție, însă! Acesta trebuie să ajungă doar pe perii pensulei, și nu în zona unde sunt lipite acestea, întrucât ar putea favoriza desprinderea perilor și distrugerea pensulei de make-up.

Cum să folosești soluția de curățare pensule?

Dacă alegi varianta unei soluții speciale de curățare a pensulei, și nu pe cea a folosirii săpunului antibacterian, iată cum trebuie să o folosești și de ce ai nevoie:

*ia un șervețel de hârtie

*așează pensula în poziție orizontală pe șervețel, cu perii în jos

*pulverizează de 2-3 ori soluția de curățare direct pe perii pensulei

*prin mișcări circulare sau succesive stânga-dreapta, începe să cureți bine pensula, până când nu mai rămâne deloc produs pe șervețel.

Acum cunoști cele mai importante criterii de care să ții cont pentru a avea pensule de machiaj impecabile. Nu uita să ai grijă de tenul tău pentru a-l păstra curat, luminos și neted!

Sursa articolului