Cum ne satisfacem pofta de dulciuri, intr-un mod sanatos?

Mănâncă dulciuri, în cantități mici

Pentru a reduce cantitatea de zahăr pe care o consumi, nu trebuie să te privezi de produse alimentare dulci. Comandă dulciuri și permite-ți o porție mică de desert sau o gustare între mese. În acest fel, vei controla pofta de dulce și nu crești aportul de calorii.

Secretul pentru o dieta sănătoasă? Moderația! Chiar dacă

Consumă cât m Acestea reprezintă alegerea cea m

Pregătește smoothie-uri delicioase

Pofta de dulce poate fi satisfăcută, într-un mod sănătos, și prin consumul fructelor preferate, de aceasta dată, sub formă de smoothie. 

Alege fructele care iți plac, adaugă-le într-un blender și mixează-le. Vei obține o băutură sănătoasă, gustoasă și plină de nutrienți, care poate fi consumată oricând vrei ceva dulce.

Alege variante dulci, dar sănătoase

Daca ți-e poftă, frecvent, de alimente dulci, în special seara, alege gustări sănătoase, cu cel mult 150 de calorii/porție. Acestea iți satisfac pofta de dulciuri și au valoare nutritivă.

Totodată, poți opta pentru un d esert sărac în calorii sau pregătit în casă. Iată câteva opțiuni care iți satisfac pofta de dulciuri pe loc:

  • Cerealele integrale, amestecate cu fructe și fulgi de ciocolată, gustare dulce care nu depășește 150 de calorii.
  • O cană de iaurt amestecată cu miere și câteva fructe proaspete- aproximativ 100 de calorii.
  • Ciocolată neagră, bogată în antioxidanți. În funcție de brand, câteva bucățele de ciocolată neagră conțin 100 de calorii.

Indiferent care sunt alegerile tale în materie de dulciuri, moderația este cheia! Mergi pe variante sănătoase pentru a-ți satisface pofta de dulce! Chiar și gustările dulci m

Nu uita! Fructele proaspete reprezintă întotdeauna o opțiune, așa că este recomandat să le

Sursa articolului