Cum arată ploșnițele de pat. Bucureștiul, dar și alte mari orașe ale lumii se confruntă cu invazia de ploșnițe

Cum arată ploșnițele de pat

Deși ploșnițele de pat nu transmit boli prin înțepăturile lor, așa cum o fac țânțarii sau căpușele, ele pot fi o mare neplăcere pentru oameni, deoarece se hrănesc cu sângele nostru și provoacă mușcături, mdorm.

Ploșnițele de pat sunt insecte mici și ovale, cu corpul plat și de culoare maronie. Aceste insecte se hrănesc cu sângele uman sau cu sângele animalelor de companie, și din acest motiv, ele sunt atrase să trăiască în apropierea oamenilor pentru a se hrăni. După ce se hrănesc, ele pot dezvolta o culoare roșiatică și corpul lor se umflă.

Ploșnițele adulte pot atinge dimensiuni de până la mărimea unui sâmbure de măr și au o culoare predominant maro.

Este important de menționat că ploșnițele de pat nu pot zbura. O femelă adultă poate depune sute de ouă într-un ciclu de viață, iar fiecare ou este de dimensiunea unei particule de praf. În condiții favorabile, aceste ouă eclozează și dau naștere la nimfe, care pot ajunge la maturitate în m

De obicei, ploșnițele își fac cuiburile în saltele, în ramele de pat, sub tablouri, sub ramele de pat, practic oriunde unde pot pătrunde.

Ploșnițele femele pot depune ouă chiar pe marginea patului. Ele evită lumina, astfel cuiburile lor nu vor fi la vedere, ceea ce le face dificil de găsit și identificat.

Invazie de ploșnițe în București și alte mari orașe ale lumii

Invaziile de ploșnițe nu sunt un fenomen limitat la trecut, ci continuă să reprezinte o problemă actuală. În toamna anului acestuia, insectele au reapărut și par să provoace probleme în rândul populației în m

După ce Franța a raportat o infestare cu ploșnițe, România pare să se confrunte cu aceeași problemă.

Nici Marea Britanie nu stă foarte bine la acest capitol. Pe platformele de socializare, apariția ploșnițelor în mijloacele de transport în comun din Londra a stârnit o adevărată panică. Rezidenții au evitat să m

„Este o adevărată îngrijorare. Oamenii sunt îngrijorați că aceste insecte din Paris ar putea ajunge în Londra. Luăm măsuri, ca să ne asigurăm că nu avem aceste probleme în Londra.

Vorbim cu prietenii din Paris, ca să vedem dacă sunt lecții pe care putem să le învățăm. Din m

Surse: observatornews.ro, a1.ro, dezinsectieplosnite.ro 

Sursa articolului