Constantin Zamfirescu, cunoscut și drept „Gogoașă”, a fost declarat mort la naștere! O asistentă l-a readus la viață accidental! „S-a produs o asfixie, un accident vascular cerebral”Toată România îl știe pe Constantin Zamfirescu, îndrăgitul actor de comedie care de ani de zile aduce zâmbete pe fața a mii de oameni. Chiar dacă pare mereu optimist, cel care a dat viață personajului „Gogoașă” nu a avut o viață ușoară.

Acesta a avut probleme de sănătate încă de la naștere, iar pe parcursul vieții a fost diagnosticat cu semipareză pe partea dreaptă, afecțiune care i-a dat peste cap toată

copilăria.

Constantin Zamfirescu nu a avut o copilărie ușoară

Viața îndrăgitului actor a fost marcată de problemele de sănătate care au început încă din momentul în care a venit pe lume. Fiindcă s-a născut chiar de Anul Nou, Zamfirescu spune că nu a avut parte de o venire pe lume lipsită de probleme.

„M-am născut de 1 ianuarie. Nu aveau chef medicii acum 57 de ani de naștere în noaptea de Revelion.

Pe mama o legau la șireturi undeva în jurul orei 00:00, când vorbea Ceaușescu și a ajuns la maternitate. Nu avea dilatația suficientă și au estimat că voi veni pe lume la 5 dimineața și nu aveau chef să piardă Revelionul. Au făcut o nefăcută. A început un travaliu forțat în care eu m-am răsucit, m-am înfășurat cu cordonul în jurul gâtului și când m-au tras cu forcepsul, m-au strâns de gât”, a spus Constantin Zamfirescu.

Trauma pe care Constantin a suferit-o înainte să apuce să ajungă bine pe lume a fost atât de puternică încât medicii l-au declarat mort la naștere. Iată însă că dorința acestuia de a trăi a fost mai puternică și astfel a avut parte de o minune.

„S-a produs o asfixie, de fapt, un accident vascular cerebral. Și când a venit asistenta să mă spele, dar cu apă rece, pentru că nu mai avea rost să mă spele cu apă caldă, la șocul termic, mi-am revenit la viață.
Nu s-a aflat că accidentul vascular a lăsat niște urme severe, semipareză pe partea dreaptă.”
, a mai spus actorul.

Din acel moment, totul a escaladat iar copilăria lui Constantin Zamfirescu s-a transformat total. Acesta a fost nevoit să urmeze tratamente și proceduri pentru a se face bine.

„Au urmat 14 ani de sanatoriu. În fiecare vară, copiii de la bloc se jucau jocurile copilăriei, iar eu eram în sanatoriu, pentru că acolo era sanatoriul de recuperare balneoclimaterică pentru probleme locomotorii. Am urmat tratamente groaznice. În acel sanatoriu, pe perioada vacanței, o lună și jumătate, eram internat. Părinții te lasă acolo și dispar din viața ta. Comunicam cu ei doar prin cărțile poștale pe care le scriam.”, a mai spus actorul.

Sursa articolului