Cine a fost Ilie Balaci. Biografie: data nașterii, carieră, familie. Află totul despre unul dintre cei mai cunoscuți fotbaliști din România

Cine a fost Ilie Balaci

Ilie Balaci s-a născut la data de 8 septembrie 1956, însă a fost declarat abia la data de 13 septembrie 1956 în Bistreț, Dolj, România, și a trecut la cele veșnice la 21 octombrie 2018 în Cr

Când a ajuns acasă, bunică-mea l-a întrebat: ‘Ei, fuseşi? Declaraşi copilul?’. ‘Aoleo, uit

Aşa m-am născut eu pe 8 septembrie, de Sfânta Mărie mică, dar am ajuns să fiu înregistrat în acte pe 13, de Ziua Pompierilor”, spunea Ilie Balaci, în urmă cu mult timp, în cadrul unui interviu.

El a fost un cunoscut jucător și antrenor de fotbal din România. A fost supranumit „Minunea blondă” și a devenit cunoscut ca unul dintre cei m

Ilie Balaci, parcurs profesional

Cariera sa de fotbalist a fost strâns legată de Universitatea Cr

Din păcate, cariera sa a fost presărată cu două accidentări grave care i-au pus capăt prematur. Prima accidentare a avut loc în timpul unui turneu amical de fotbal în vara anului 1983, în timpul unui meci între România și PSG, când s-a rupt meniscul.

Cu toate acestea, a reușit să se recupereze și să revină pe teren în decembrie 1983.

A doua accidentare, cea m

După încheierea carierei sale de jucător, Ilie Balaci a devenit antrenor și a obținut performanțe notabile cu echipe din Africa de Nord și din zona țărilor arabe. În martie 2008, a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a, recunoscându-i contribuția la Campionatul European din 1984 și întreaga sa activitate în fotbal.

În perioada 2007-2009, Ilie Balaci a ocupat funcția de manager general al clubului de fotbal Universitatea Cr

Cu toate acestea, în noiembrie 2012, Curtea de Apel București a admis cererea de suspendare a Hotărârii Adunării Generale a FRF, ceea ce a permis Universității Cr

Ilie Balaci, familie

Ilie Balaci și-a întâlnit soția la liceu, unde au fost colegi de clasă. De-a lungul anilor, regretul fotbalist a iubit-o profund și au avut o relație care a durat peste patru decenii. Din dragostea lor au rezultat două fiice.

Ilie Balaci a crezut întotdeauna că Dana Balaci i-a fost menită și a povestit cu mare entuziasm despre cum a luat-o de nevastă. Relația lor de lungă durată și familia pe care au construit-o a fost o parte importantă din viața lui Ilie Balaci.

Soția lui Ilie Balaci a fost alături de el în toate momentele, atât în cele bune, cât și în cele m

Ilie Balaci a fost bunicul a trei nepoți superbi, doi băieți de la Lorena și o fetiță de la Liana. Lorena s-a căsătorit cu Eugen Truică, care a fost „elev” al tatălui său.

La început, mariajul părea perfect, dar ulterior au apărut probleme, inclusiv infidelități din partea soțului său. În cele din urmă, Lorena Balaci a decis să divorțeze și să crească singură cei doi fii.

Surse: stirimondene.fanatik.ro, digi24.ro, antenasatelor.ro, wikipedia.org

Sursa articolului