Cel mai gustos și special șnițelul de pui din lume. Rețeta secretă a lui chef Cătălin Scărlătescu. Ingredientul care face crusta crocantă și delicioasă

Nu ai cum să refuzi un șnițel, în special când acesta vine cu o crustă crocantă, alături de niște cartofi prăjiți. Chef Cătălin Scărlătescu are însă secretele sale când vine vorba și de rețete mai simple.

Cu siguranță ai preparat măcar odată un șnițel de pui. Rețeta nu e deloc una dificilă, însă la fel ca la orice alte preparate, sunt câteva secrete pe care poate ar trebui să le știi.

Chef Cătălin Scărlătescu spre exemplu iubește crusta crocantă și are grijă ca de fiecare dată când face șnițele, acestea să fie cât se poate de perfecte, atât în interior, cât și în exterior.

Pentru a prepara rețeta de șnițel a lui Cătălin Scărlătescu vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • carne de pui
  • unt
  • smântână de gătit sau trufe
  • piper
  • sare
  • fulgi de porumb
  • ierburi aromatice

Rețeta lui chef Cătălin Scărlătescu pentru un șnițel de pui crocant

După cum ți-ai dat seama deja, fulgii de porumb vor face diferența, însă ierburile aromatice și smântâna alături de unt nu sunt nici ele de neglijat.

Să vedem însă ce facem mai departe. Chef Cătălin Scărlătescu spune să tăiem carnea în formă de șnițele, iar mai apoi să ne ocupă de compoziția pentru crustă.

Se ia un bol unde se amestecă untul, alături de smântână, iar mai apoi, carnea de pui, peste care punem sare, piper și ierburi aromatice, o vom scălda în această compoziție.

Mai apoi, le dăm și prin fulgii de porumb, care trebuie zdrobiți cât mai mărunt, astfel încât să poată acoperi toată suprafața cărnii.

Poți folosi și pesmet, însă chef Cătălin Scărlătescu preferă ceva mai crocant, așa că alege fulgii de porumb. Mare atenție! Prăjește șnițele într-o baie de ulei.

Acestea trebuie să plutească pentru a se pătrunde bine. La final, le poți consuma alături de niște cartofi proaspăt prăjiți, sau niște piure.

Sursa articolului