Cea mai delicioasă ciorbă de fasole. Rețeta de post a marilor bucătari. Ingredientul secret care îi schimbă gustul în bine

Unele preparate nici măcar nu au nevoie de carne, căci gustul legumelor fac totul. Tocmai de asta, îți prezentăm rețeta marilor bucătari pentru ciorba de fasole de post. E atât de delicioasă încât vei uita complet de rețeta tradițională cu carne.

Ciorba de fasole de post este mult mai sănătoasă decât crezi. Are la bază doar legume, este săracă în calorii, iar ce e cel mai interesant aspect este sațietatea ei. Cât despre rețetă, dacă ai mai preparat până acum o ciorbă, nu va fi deloc dificil să o faci și pe aceasta. Ingredientele de care ai nevoie sunt:

  • 250 g fasole, boabe
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei rosu
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 2-3 foi de dafin
  • tarhon
  • 400 g rosii conservate, in suc propriu
  • apa
  • 1/2 legatura leustean
  • 1/2 legatura patrunjel
  • bicarbonat de sodiu

Adaugă bicarbonat de sodiu în timpul fierberii boabelor de fasole

După cum știi deja, cea mai mare bătaie de cap este fasolea. Aceasta trebuie înmuiată și plată în două trei ape. Practic, dacă vrei să ai ciorba de fasole gata pentru mâine, trebuie să te ocupi de boabe încă din acestă seară.

Fasolea se spală bine și apoi se lasă în apă cere peste noapte, la frigider. A doua zi se scurge de apă, iar boabele de fasole se bagă la fiert, alături de un vârf de lingură de bicarbonat de sodiu.

Trebuie să dea în două trei clocote ca să fie gata, apoi se scurge apa, fasolea să clătește din nou și se pune din nou la fiert, însă de această dată fără bicarbonatul de sodiu. Procesul se mai repetă încă odată, deci de abia la a treia apă începe prepararea ciorbei propriu-zise.

Cât fasolea fierbe în cea de a treia apă, te poți ocupa de legume. Acestea se taie mărunt și se călesc în ulei încins, adăugând din când în când puțină apă peste ele. Se asezonează apoi cu sare și foi de dafin, iar când vezi că fasolea este aproape fiartă, le adaugi la fiert.

După 10 minute vei adăuga și roșiile, iar ciorba ta trebuie să mai fiarbă alte 20 de minute. În tot acest timp, adaugi sare, piper, cimbru, dar și tarhon după gust. Când este gata, stingi focul și de abia atunci adaugi pătrunjelul și leușteanul tocat mărunt și pui capacul. Poftă bună!

Sursa articolului