Cea mai bună cafea din lume! Se găsește în multe magazine din România. A fost votată covârșitor pe locul 1 și se găsește în toate magazinele

Toată lumea își începe ziua cu o ceașcă de cafea, iar din acest motiv ar fi bine să o alegem pe cea mai bună pentru a avea un start pozitiv.

Anul acestea, primul loc în clasamentul celei mai bune cafele din România este ocupat de Lavazza Qalita Rossa boabe 1 kilogram. Acestă cafea poate fi preparată oricum – la filtru sau la espressor și nici nu este greu de găsit. Ea se află pe rafturile din toate magazinele și costă în jur de 60 de lei.

Platforma ghidulcumparatorului.ro arată că cea mai cumpărată din România este Illy Espresso cafea măcinată 250 de grame. Aceasta se poate pregăti la cafetieră, espressor, fierbător, dar și ibric. Și ea se găsește în toate magazinele din România și costă în jur de 33 de lei.

La categoria cea mai aromată cafea din România în acest an se află Cafea Boabe Lavazza Super Cremă. Aceasta se găsește peste tot și are un preț de aproximativ 76 de lei.

Consumul de cafea, mai vechi de 1000 de ani

Consumul de cafea nu datează de ieri de azi ci de mai bine de 1000 de ani, atunci când toată lumea din Orientul Mijlociu, indiferent de cât de mulți sau puțini bani avea, consuma această băutură.

În Europa, cafeaua a ajuns inițial în Veneția datorită anumitor negustori arabi, însă consumul acesteia a trecut prin numeroase probe – la un moment dat Vatincanul a interzis cafeaua deoarece este băutura musulmanilor.

În prezent, aproape jumătate din cafeaua comercializată la nivel global provine din Africa de Sud, Brazilia sau Columbia, însă cel mai mare producător de cafea din lume estet Brazilia.

Pentru mulți, prepararea cafelei tradiționale reprezintă ibricul, însă acum o bună parte din oameni preferă să folosească espressoarele. Indiferent de cum alegem să o preparăm, aceasta rămâne cea mai consumată băutură dis de dimineața.

Sursa articolului