Acasă Monden Ce înseamna, de fapt, acronimul LGBTQ+. Semnificația fiecărei litere
Ce înseamna, de fapt, acronimul LGBTQ+. Semnificația fiecărei litere

Ce înseamna, de fapt, acronimul LGBTQ+. Semnificația fiecărei litere

de Administrator

Ce înseamnă acronimul LGBTQ+

LGBTQIA+ sau cum este cunoscut, LGBTQ+, reprezintă un acronim utilizat pentru a include diverse identități și orientări sexuale.

Grupul cuprinde persoanele lesbiene, gay, bisexuale, transsexuale, transgen, queer, intersex, asexuale, aromantice, demisexuale, autosexuale, abrosexuale, trisexuale, sapiosexuale, polisexuale, poligame, poliamoroase, non-binare, practicanții de travesti, BDSM, fetișisme, swing, persoanele bi-curioase, non-heterosexuale, persoanele heterosexuale care au relații cu persoane de același sex, persoanele implicate în munca sexuală și altele.

Este important de subliniat că persoanele cu parafilii (perversiuni sexuale legate de obiecte sau situații neobișnuite) nu sunt incluse în comunitatea În esență, acest acronim acoperă o gamă largă de identități și practici non-conformiste din punct de vedere sexual sau de identitate de gen.

Termenul „plus” din Two-Spirit este un termen modern și pan-indian, utilizat de anumite comunități indigene nord-americane pentru a descrie membrii din rândul lor care îndeplinesc un rol tradițional ceremonial și social al unui al treilea gen în cadrul culturilor lor.

Semnificația fiecărei litere din acronimul LGBTQ+

Fiecare literă din acronimul LGBTQ+ are următoarea semnificație:

  • L (Lesbian): O persoană de sex feminin care este atrasă doar de alte persoane de același sex este denumită lesbiană.
  • G (Gay): Termenul „gay” este folosit în general pentru a descrie bărbații care sunt atrași doar de alte persoane de același sex. Cu toate acestea, termenul poate fi folosit și pentru a se referi la lesbiene. În prezent, el este folosit și de persoanele bisexuale și pansexuale pentru a se referi la atracția lor pentru genul similar.
  • B (bisexual): „Bisexual” indică o atracție către toate genurile. Este important să recunoaștem persoanele bisexuale, deoarece au fost confundate greșit cu persoane gay în trecut. Bisexualitatea include oameni transgender, binari și nonbinari, conform „Manifestului bisexual” din 1990.
  • T (Transgender): Termenul „transgender” indică faptul că identitatea de gen a unei persoane este diferită de genul asociat cu sexul atribuit la naștere.
  • Q (Queer): Termenul „queer” este o denumire umbrelă care cuprinde persoanele care nu se încadrează în categoriile tradiționale de orientare sexuală sau identitate de gen.

Surse: wikipedia.org, shtiu.ro, cv-inginer.ro, bzi.ro

Sursa articolului

Citește și ...

Lasă un comentariu