Cătălin Scărlătescu nu are nevoie de prea multe prezentări. De-a lungul timpului i-a bucurat pe cei care îl urmăresc cu preparatele sale delicioase. Mai mult, sfaturile sale le-au ajutat pe gospodine să obțină preparate inedite. Iată ce rețetă le-a dezvăluit recent celor care îl urmăresc.
Juratul de la Chefi la cuțite i-a cucerit pe români cu mâncărurile sale. Cătălin Scărlătescu și-a dedicat întreaga viață bucătăriei, iar acest lucru se vede. Pentru că a acumulat multe informații în timp, ori de câte ori are ocazia împărtășește cu cei care îl urmăresc din seceretele lui.
Recent, a dezvăluit pe rețelele de socializare o rețetă excelentă de paste cu brânză. Delicatesa conține 5 tipuri de brânzeturi, iar rezultatul, spune celebrul chef este unul spectaculos. Procesul de gătire are câțiva pași simpli care trebuie respectați pentru a obține o mâncare excelentă.
De ce ingrediente ai nevoie
400g Penne
300ml smântână dulce cu 30% grăsime;
150g emmentaler;
150g mozzarella;
150g cheddar;
100g parmezan;
100g gorgonzola;
1 legătură pătrunjel;
sare și piper
Cătălin Scărlătescu explică rețeta pas cu pas
„Într-o oală, se pune la fiert apa pentru paste. Când apa fierbe, se adaugă pastele, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Între timp, se pun câteva boabe de piper tocate într-o tigaie, pe foc. Se lasă puțin și se adaugă smântâna. După 1 minut se adaugă, pe rând, 100g brânză emmentaler, 150g mozzarella, 100g brânză cheddar, parmezanul ras și gorgonzola. Când toate brânzeturile s-au topit, se încearcă sosul și se adaugă sare, după gust. Se adaugă pastele fierte și scurse de apă peste sos, se amestecă bine și se mai lasă 1 – 2 minute pe foc, amestecând constant. Se ia o tavă pentru cuptor și se pune compoziția, peste care se adaugă încă 50g de emmentaler, 50g cheddar și parmezan ras. Se pune tava la cuptor, până face o crustă arămie, apoi se adaugă pătrunjelul tocat”, a scris chef Cătălin Scărlătescu pe Instagram.
Sursă foto: social media