Când sunt Floriile în 2023. Vezi de ce superstiții este bine să ții cont la Intrarea Domnului în Ierusalim

Când sunt Floriile în 2023

În 2023, Floriile pică pe 9 aprilie, iar Paștele ortodox este sărbătorit pe 16 aprilie. Pentru creștinii catolici, Floriile se sărbătoresc pe 2 aprilie, iar Paștele catolic pică pe 9 aprilie.

Duminica Floriilor nu are o dată fixă, ci se sărbătorește întotdeauna în ultima duminică în

De Florii, este a doua dezlegare la pește din Postul Paștelui, după Buna Vestire. În Duminica Floriilor, oamenii obișnuiesc să meargă la biserică și să mănânce pește.

Superstiții de Florii 2023

Se spune că așa cum va fi vremea de Florii, așa va fi și de Paște. Dacă în Duminica Floriilor vremea este însorită și caldă, la fel va fi și în Duminica Învierii Domnului. O alta superstiție spune că dacă de Florii cântă broaștele, atunci vara va fi frumoasă și grânele vor crește.

Nu mulți știu că este total interzis să plantăm pomi în săptămâna din

În ziua de Florii, nu este bine să te speli pe cap. Se spune că cei care încalcă această regulă vor albi prematur.

Floriile 2023. Rugăciune la Intrarea Domnului în Ierusalim

Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Cel ce esti întru cele înalte cu Tatăl şi eşti purtat pe aripi de Heruvimi si cântat de Serafimi, care în zilele venirii Tale în trup

în Sfânta Cetate a Ierusalimului, m

Si precum acele popoare si copiii Ti-au adus Osana!, învredniceste-ne şi pe noi să Te slăvim în psalmi şi cântări duhovniceşti, cu suflete curate şi buze neîntinate, în aceste zile ale patimilor Tale şi să dobândim, fără de osândă, a ne împărtăsi de bucuria Sfintei Învierii Tale si să cântăm si să proslăvim Dumnezeirea Ta, împreună cu Cel fără de început al Tău Părinte si cu Preasfântul si Bunul si de viaţă Făcătorul Tău Duh, acum şi pururea şi în vecii, vecilor. Amin.

 

sursă: doxologia.ro

Sursa articolului