Când se pune varza la murat. Vezi care este ingredientul minune care se pune în butoi pentru ca varza să reziste toată iarna

Când se pune varza la murat

Varza murată este un aliment nelipsit de pe masa românilor, de sute de ani. Gospodinele o folosesc adesea la tradiționalele sarmale, la rețeta de Varză a la Cluj sau pur și simplu o toacă mărunt și o transformă într-o salată de varză acră, cu puțin ulei și un praf de piper proaspăt măcinat.

Una dintre cele m

Ei bine, varza se pune la murat atunci când vremea se răcește considerabil, la sfârșit de octombrie, chiar și în prima parte a lunii noiembrie, pentru a avea timp să se acrească.

Ce ingrediente punem în butoi pentru o varză murată perfectă

Varza trebuie aleasă cu atenție, să nu fie culeasă de mult timp și să

În butoi se așează un rând de varză, apoi adăugăm 2-3 gutui și câteva mere, dar și crenguțe de mărar uscat.

Pentru ca zeama să fie limpede, se poate pune porumb întreg.

Dacă dorim o zeamă colorată, putem folosi și câteva sfecle sau o varză roșie, tăiată în m

Astfel, pentru fiecare litru de apă, se adaugă o lingură de sare. După ce așezăm În primele săptămâni, varza se suflă cu o țeavă, din două în două zile, pentru ca saramura să nu m

Rețetă de varză tocată la borcan

Una dintre cele m

INGREDIENTE

  • 1 kilogram de varză,
  • 2 morcovi,
  • semințe de mărar, chimen, cimbru (opțional)
  • sare,
  • 1 litru de apă.

MOD DE PREGĂTIRE

  • Se curăță varza de primul strat de frunze și se spală bine, apoi se dă prin răzătoare sau se toacă mărunt cu un cuțit, apoi adăugăm sare pentru a se înmuia.
  • Se curăță morcovii și se dau prin răzătoarea mică.
  • Putem așeza varza în borcan pe culori sau putem combina varza albă cu cea roșie sau cu morcov.
  • Punem apa la fiert. Pentru un litru de apă, adăugăm 25 de grame de sare neiodată.
  • Așezăm varza în borcane, iar deasupra adăugăm crenguțe de mărar uscat, chimen sau cimbru.
  • După ce saramura clocotește, oprim focul și o lăsăm la răcit câteva minute, apoi umplem borcanele.
  • Este indicat să nu punem capacele din prima zi, așa că lăsăm borcanele acoperite cu o tavă pentru 24 de ore.
  • A doua zi, adăugăm câte o linguriță de oțet și punem capacele.

Sursa articolului