Boala mortală pe care o poți face din cauza cartofilor la cuptor. La ce trebuie să renunți atunci când îi gătești

Notice: Funcția wp_get_loading_optimization_attributes a fost apelată incorect. O imagine nu trebuie să fie încărcată lent și marcată în același timp ca având prioritate ridicată. Te rog vezi Depanare în WordPress pentru mai multe informații. (Acest mesaj a fost adăugat în versiunea 6.3.0.) in /home/telefonr/ziarulmonden.ro/wp-includes/functions.php on line 6031

Notice: Funcția get_loading_optimization_attributes a fost apelată incorect. An image should not be lazy-loaded and marked as high priority at the same time. Te rog vezi Depanare în WordPress pentru mai multe informații. in /home/telefonr/ziarulmonden.ro/wp-includes/functions.php on line 6031

Boala mortală pe care o poți face din cauza cartofilor la cuptor. Potrivit experților, mulți fac o greșeală majoră atunci când îi gătesc. Iată la ce obicei trebuie să renunți imediat!

Cartofii copți nu sunt doar o masă ușoară și rapidă în timpul săptămânii, ci și o sursă importantă de fibre și de nutrienți. Cu toate acestea, gătiți necorespunzători legumele ne pot face mai mult rău decât bine.

Cartofi la cuptor

La ce trebuie să renunți atunci când gătești cartofi la cuptor

Potrivit Idaho Potato, nu ar trebui niciodată să coaceți un cartof în folie de aluminiu. Acest mod de preparare este des întâlnit.

Ei bine, acum este momentul să te gândești de două ori înainte să prepari astfel cartofii. Folia de aluminiu blochează căldura, reține și umiditatea, iar leguma devine moale și fiartă în abur, nu se coace.

State Food Safety avertizează că acest mod de preparare ar putea duce la creșterea bacteriei care cauzează botulismul, dacă temperatura cartofului este în intervalul de la 5 la 57 de grade Celsius. Așa că data viitoare când pregătiți un cartof copt, săriți peste folie, potrivit Mashed.

Rețetă simplă de cartofi la cuptor

Această rețetă simplă și rapidă este ideală pentru cei care doresc să gătească un fel de mâncare sănătos, fără prea multe ingrediente și timp de pregătire.

Ingredientele pentru rețeta de cartofi la cuptor sunt puține, ieftine și la îndemâna oricui:

  • cartofi – folosim de preferat cartofi roz, pentru că nu sunt atât de „făinoși” precum cei albi și își păstrează mai bine forma după coacere.
  • ulei – de preferat ulei de măsline pentru că aduce o aromă specială și foarte plăcută
  • condimente: sare, piper, boia dulce, usturoi pudră, cimbru uscat, oregano, rozmarin

Modul de preparare: Spălați cartofii și uscați-i cu șervete de hârtie, apoi tăiați-i jumătăți sau sferturi, în funcție de mărime. Puneți cartofii într-un vas încăpător cu capac. Peste cartofi puneți 3 linguri de ulei de măsline și condimente. Așezați capacul și mișcați vasul astfel încât cartofii să se amestece.Răsturnați cartofii într-o tavă, peste hârtie de copt și dați-i la cuptor, la o temperatură de 200 de grade, timp de 45-50 de minute. Cuptorul să fie preîncălzit! Apoi îi serviți.

Sursă foto: pixabay

Sursa