Bilbor – locul unei vacanțe de vis, cu aerul cel mai pur din România, ape minerale și păduri nesfârșite

Aer curat, păduri sălbatice și nesfârșite, liniște misterioasă, ape minerale. Doar susurul Bistricioarei se m

Între Toplița din frumoasa și măreața Transilvanie și Vatra Dornei din minunata și iubita Bucovină există acest loc special, departe de aglomerația și poluarea urbană. Străjerii milenari – Munții Călimani, Munții Borsecului și Munții Bistriței – își fac datoria și transformă conul vulcanic inactiv de mii de ani într-un loc retras și idilic.

De ce este Bilbor un loc atât de special

Ce face acest loc așa special? Simplu: este departe de orice sursă de zgomot, aerul ozonificat este “filtrat” suplimentar de pădurile de conifere, cât să-l facă cel m

Cazare și drumeții

Cei care merg la Bilbor trebuie să știe că se pot caza atât în case de vacanță, cât și în pensiuni. Iar prețurile… sunt pentru toate buzunarele.
Cât despre masa, turiștii pot opta fie pentru meniuri a la carte, pregătite de gazde, fie își pot prepara singuri hrana, majoritatea unităților de cazare oferind grătar și ceaun. Totodată, confortul turiștilor este asigurat și prin băi în jacuzzi, la ciubăr precum și saune. Și dacă tot am vorbit de confort, wi-fi-ul este oferit de toate unitățile de cazare, iar spațiile de joacă, terasele ori foișoarele nu lipsesc. Există și pensiuni unde sunt acceptate și animalele de companie.

M

Și locul are ce oferi. O vizită la Biserica de lemn Sfântul Nicolae este o adevărată călătorie spirituală în timp dat fiind faptul că a fost realizată în perioada 1795-1797 de meșteri bucovineni.
O altă destinație locală de real interes este Aria protejată de mesteacăn pitic de pe Pârâul Rușilor. Aceasta este împrejmuită, iar autoritățile fac demersuri pentru a fi declarată rezervație.

Mulți dintre cei care aleg să meargă la Bilbor sunt intersați și de excursiile pe Vârful Budacu, unde se află şi un cimitir al eroilor.
Dincolo de limitele Bilborului există și alte obiective turistice de interes, precum Toplița (cu pârtia de schi și biserica de lemn din 1847, precum și ștraduri Bánffy și Urmánczy), Ditrău (Catedrala romano-catolică), Lăzarea (castelul nobiliar renascentist), Gheorghieni (Parcul dendrologic Csiky).

Puțin mSursa articolului