Bernard Arnault, detinatorul Lous Vuitton si Versace, sub investigatie

Miliardarul francez Bernard Arnault și oligarhul rus Nikol
Parchetul a confirmat informațiile anterioare ale publicației franceze Le Monde. Fiind subiectul unei anchete preliminare, Arnault nu este suspectat și nu a fost acuzat de fapte ilegale.
Parchetul a precizat că a adăugat o notă a serviciului de supraveghere a informațiilor financiare al Ministerului francez al Economiei (Tracfin) referitoare la tranzacțiile imobiliare în care sunt implicați atât Arnault, cât și Sarkisov, la o anchetă preliminară în curs de desfășurare privind operațiunile oligarhului rus în Franța, care a început în 2022.

Suspiciuni reale?

Le Monde, care a declarat că a avut acces la nota de serviciu, a precizat că aceasta a fost trimisă de Tracfin către Parchetul din Lyon în decembrie 2022. Ziarul afirmă că dosarul a fost transferat „rapid” la Parchetul din Paris, care a cerut organului de supraveghere antiblanșire a banilor de la nivel național, să îl examineze.
Le Monde relatează că, potrivit acelei note, companii aparținând lui Sarkisov au achiziționat pmilioane de dolari). Acestea au realizat acest lucru prin intermediul unei configurații complexe de companii din Franța, Luxemburg și Cipru, potrivit Le Monde.
Citând nota, Le Monde a precizat că numele lui Sarkisov nu apare în registrele companiei care a efectuat achiziția, numită SNC La Fleche, deși oligarhul a fost descris de Tracfin ca fiind proprietarul efectiv al acesteia prin intermediul unei rețele de holdinguri.
În aceeași perioadă, Le Monde a afirmat că SNC La Fleche a achiziționat alte trei proprietăți în același cartier de la o companie numită SNC Croix Realty, pentru 2,2 milioane de euro.
Sarkisov deținea, de asemenea, SNC Croix Realty la acea vreme, potrivit Le Monde. Le Monde, citând nota, spune că SNC Croix Realty a obținut un profit de 1,2 milioane de euro la vânzarea unităților pe care le cumpărase cu un an în

 

Sursa articolului