Balsam de rufe făcut în casă! Învață și tu secretul prosoapelor pufoase, cu puțini bani

Balsam de rufe făcut în casă! Învață și tu secretul prosoapelor pufoase, cu puțini bani. Balsamul de rufe preparat acasă protejează prosoapele contra ruperii. De asemenea, adăugându-l la fiecare spălare, vei spune adio mirosului neplăcut al acestora.

Fiecare articol textil din locuința ta are nevoie de un tratament diferit. Lucrurile se complică atunci când vine vorba de prosoape sau chiar așternuturi. Anumitor persoane le este foarte dificil să le mențină moi și parfumate pe măsura trecerii timpului. O soluție ar fi să preparați balsam de rufe făcut în casă!

Atunci când cumperi prosoape noi, acestea sunt pufoase. Însă, după numai câteva spălări, acestea încep să devină aspre, ajungând uneori să-ți zgârie pielea. Chiar daca nu te poți răni foarte tare, această senzație este foarte neplăcută.

Punând în practică rețetele de balsam de rufe de mai jos, iți vei dezinfecta și înmuia în același timp prosoapele. Cine nu vrea să simtă un material catifelat pe piele atunci când iese de sub duș?

Balsam de rufe făcut în casă. Ingrediente necesare

Această rețetă de balsam de rufe este prietenoasă cu mediul înconjurător și sigură chiar și pentru cea mai sensibilă piele.

Balsamurile de rufe preparate acasă conțin ingrediente naturale ieftine, eficiente și le fel de bune ca cele din comerț. Însă acestea nu-ți vor goli portofelul.

Poți folosi balsamurile de rufe naturale preparate acasă chiar și pentru prosoapele cu care îi ștergi pe cei mici. Acestea nu le vor provoca iritații. Ai nevoie de următoarele ingrediente: 2 căni de oțet alb (500 ml), 4 căni de apă minerală (1 litru), 2 linguri de bicarbonat de sodiu (18 grame).

Balsam de rufe făcut în casă. Mod de preparare

Prepararea balsamului de rufe este foarte simplă. Ai nevoie doar de un recipient suficient de mare în care să poți amesteca bine ingredientele.

Începe prin a amesteca litrul de apă cu jumătatea de litru de oțet de vin alb. Oțetul este folosit pentru a păstra culoarea țesăturilor în timp.

Adaugă treptat bicarbonat de sodiu în lichid. Vei observa reacția de efervescență. Din acest motiv, nu trebuie să pui totul deodată. Amestecă bine. După ce amestecul devine omogen, toarnă-l într-o sticlă de plastic și gata! Acum poți folosi balsamul tău de rufe natural pentru prosoape moi.

Data viitoare când speli prosoape, încearcă și tu aceasta rețetă de balsam de rufe pentru îngrijirea țesăturilor. Vei vedea cât de minunată este!

Ce să pui în apa în care speli prosoapele de bucătărie. Toate petele și mirosul neplăcut vor dispărea pe loc.

Dacă nu le spălați și nu le igienizați, prosoapele vor acumula în cele din urmă pete galbene, maro sau negre și vor deveni un teren propice pentru germenii periculoși pentru sănătate. De fapt, un prosop de bucătărie este unul dintre cele zece articole de uz casnic cu cele mai multe bacterii. Din acest motiv, v-am pregătit câteva trucuri despre cum să degresați, să spălați și să igienizați prosoapele de bucătărie.

Ce să pui în apa în care speli prosoapele de bucătărie: bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu are proprietăți excelente pentru îndepărtarea celor mai dure pete de pe țesături. Curăță, dezinfectează și albește țesăturile. Citește tot articolul aici.

Sursa