Adi Hădean prezintă o rețetă de negresă cu magiun! Îți vei aduce aminte de gustul copilăriei cu cele mai simple și ieftine ingrediente.
Cea mai bună prăjitură a copilăriei, pe care mamele și bunicile noastre o pregăteau cu plăcere. Are la bază câteva ingrediente simple, care se regăsesc mai mereu în cămara noastră.
Ingrediente Adi Hădean, rețetă de negresă cu magiun
- 190 g de unt (la temperatura camerei);
- 190 g de zahăr pudră (împărţit în 130 g şi 60 g);
- 4 ouă;
- 15 g de cacao;
- 1 plic praf de copt;
- 190 g de alune de pădure măcinate;
- 115 g de făină;
- 2 linguri de lapte;
- un praf de sare, cuişoare pudră, scorţişoară;
- 1 lingurită rasă de ghimbir;
- 200 g de magiun;
Mod de preparare Adi Hădean, rețetă de negresă cu magiun
Am ales o tavă cu diametrul de 22 de centimetri și am preîncălzit cuptorul la 180 de grade. Am separat albușurile și gălbenușurile, iar într-un bol am amestecat făina cu cacao și condimentele. Am amestecat untul cu cele 130 g de zahăr până când a devenit cremos şi deschis la culoare. Am adăugat pe rând gălbenuşurile mixând foarte după fiecare, apoi am completat cu ingredientele uscate şi am omogenizat, adăugând și laptele. Separat am bătut cu telul albuşurile cu restul de 60 g de zahăr.
Le-am adăugat în prima compoziţie in 3 etape amestecând cu mişcări uşoare de jos în sus. Am adăugat jumătate din aluat în cerc. Am adăugat magiunul (l-am mixat putin pentru a deveni mai fluid) şi l-am întins cu o spatulă astfel încât să rămână o margine de 1 centimetru până la pereţii formei.
Am adăugat restul compoziţiei şi am nivelat.
Am introdus la cuptor pentru 50 de minute (începând cu minutul 40 i-am facut testul scobitorii). După 15 minute am scos din tavă şi când s-a răcit complet am pudrat cu zahăr fin.