10 remedii simple pentru răceală și gripă pe care le poți face acasă

10 remedii simple pentru răceală și gripă. Organismul tău este slăbit atunci când ești răcit sau ai gripă, așa că în primul rând trebuie să vă alimentați foarte bine. Vestea bună este că de multe ori, puteți scăpa de boală rapid doar cu ajutorul câtorva remedii simple pe care le puteți face acasă.

Supa de pui

Cercetarile arată că o farfurie cu supă de pui poate încetini mișcarea neutrofilelor din corp și astfel rămân concentrate în zonele corpului care au nevoie de vindecare. Neutrofilele sunt un tip comun de celule albe din sânge. Ele protejează corpul de infecție.

Supa de pui este eficientă pentru reducerea simptomelor infecțiilor respiratorii. Conținut scăzut de sare are, de asemenea, ajută să vă mențineți hidratat.

Ghimbir

Câteva felii de rădăcină de ghimbir în apă clocotită pot ajuta la calmarea tusei sau a durerii în gât. Cercetarile arată că pot, de asemenea, să amelioreze senzația de greață care pare de obicei în cazul gripei.

Miere

Mierea are o varietate de proprietăți antibacteriene și antimicrobiene. Adăugată în ceaiul cu lămâie poate ușura durerea în gât.

Usturoi

Usturoiul conține compusul alicină, care poate avea proprietăți antimicrobiene și reduce severitatea simptomelor răcelii.

Echinaceea

Ingredientele sale active includ flavonoide, substante chimice care au multe efecte terapeutice asupra corpului, cum ar fi stimularea sistemului imunitar și reducerea inflamației. De asemenea, echinaceea poate reduce durata unei răceli. Daca sunteți un adult sănătos, consumați 1-2 grame de rădăcină sau părți verzi de echinaceea cu puținp apă călduță.

10 remedii simple pentru răceală și gripă

Vitamina C

Adăugați suc de lămâie proaspăt la ceaiul fierbinte cu miere pentru a reduce flegma atunci când sunteți bolnav. Consumul de limonada caldă sau rece poate ajuta, de asemenea.

Probiotice

Includeți iaurtul probiotic în dieta voastră. Pe lângă beneficiile potențiale pentru sistemul imunitar, iaurtul este o gustare sănătoasă care oferă o cantitate mare de proteine si calciu. Căutați produsele care enumeră pe etichetă bacteriile vii.

Apa sărată

Gargara cu apă sărată poate ajuta la prevenirea infecțiilor respiratorii superioare și poate scădea severitatea simptomelor răcelii. De exemplu, poate ușura durerea în gât și congestia nazală.

Gargara cu apă sărată reduce si distruge mucusul, care conține bacterii și alergeni. Pentru a încerca acest remediu acasă, dizolvați o linguriță de sare într-un pahar plin cu apă. Plimbați amestecul în jurul gurii și gâtului, apoi scuipați-l afară.

Unguente decongestionante

Unele unguente topice de modă veche pot să reducă simptomele răcelii la copiii mai mari de 2 ani. Doar una sau două aplicații înainte de culcare pot ajuta la deschiderea căilor respiratorii, pentru a combate congestia, reduce tusea și îmbunatățește somnul.

Băi calde

Baile calde pot reduce semnificativ simptomele de răceală și gripă la adulți. Dacă adăugați sare și bicarbonat de sodiu în apă se reduce durerea din corp. Adăugarea câtorva picături de ulei esențial, cum ar fi cel de arbore de ceai, ienupăr, rozmarin, cimbru, portocală, lavandă sau eucalipt, poate avea, de asemenea, un efect calmant.

SURSA FOTO: Social Media

Sursa