Pe 21 noiembrie se împlinesc 10 ani de la moartea îndrăgitului actor Șerban Ionescu.

Potrivit mediafax.ro, pe data de 21 noiembrie se împlinesc 10 ani de la moartea actorului Șerban Ionescu.

Au trecut 10 ani de la moartea actorului Șerban Ionescu

Șerban Ionescu a fost unul dintre cei mai apreciați actori, din România, de teatru și film. Acesta s-a născut pe data de 23 septembrie 1950 în Corabia. Fiindcă tatăl său, pilot de vânătoare, era detașat mereu în altă parte și-a petrecut copilăria între Brașov și Caracal, unde tatăl său lucra.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică la clasa regretatului Amza Pelea și la terminarea facultății a fost repartizat la Teatrul din Petroșani unde a interpretat numeroase roluri memorabile.

În 1980, regizorul Mircea Mureșan i-a oferit lui Șerban Ionescu rolul care avea să-i schimbe radical cariera, Ion, în romanul „Blestemul pământului, blestemul iubirii” de Liviu Rebreanu, și au urmat roluri în filme precum „Horea” și „Șobolanii roșii” (1991), care i-au adus aprecierea publicului și cu ajutorul cărora și-a dezvăluit în fața tuturor talentul, seriozitatea şi modul de interpretare.

De-a lungul timpului, Șerban Ionescu a mai jucat în numeroase piese de teatru, filme și seriale, precum: „Comedia erorilor”, „Cârtițele”, „Visul unei nopți de vară”, „Regele Ioan”, „Saragosa 666 zile”, „La țigănci”, „Roberta”, „Tandrețea lăcustelor”, „Al Matale, Caragiale”, „Om sărac, om bogat”, „Burebista” și multe altele.

În anul 1983, Șerban Ionescu s-a căsătorit cu Magda Catone, iar în 1995, după 13 ani de tratamente, cei doi au devenit părinții unui băiat, pe nume Carol, care a moștenit pasiunea actorului pentru teatru și film.

Pe data  de 21 noiembrie 2012, la vârstă de 62 de ani, artistul a pierdut lupta cu viața, după ce timp de un an de zile s-a chinuit cu o boală foarte gravă, și anume scleroză laterală amiotrofică.   

Scleroza laterală amiotrofică este definită prin pierderea progresivă a anumitor celule nervoase din creier și măduva spinării, numite neuroni motori, ce controlează mușchii voluntari, care fac posibilă mișcarea. Scleroza laterală amiotrofică este o boală progresivă care devine fatală.
Mersul, vorbitul, mâncatul, înghițitul și alte funcții fundamentale ale corpului devin dificile și pot provoca diferite alte boli și complicații.

Boala poate debuta la orice vârsta, însă este mai frecventă la vârsta a doua și a treia.

Cum si-a petrecut Șerban Ionescu ultimele zile din viata

Inițial, actorul fusese diagnosticat cu borelioză, o boală gravă provocată de înțepătura unei căpușe, care prezintă o serie de simptome asemănătoare celor ale sclerozei amiotrofie, afectând la rândul ei mușchii și alte organe și provocând probleme cu vorbirea, respirația și deglutiția.

Guvernul României a suplimentat bugetul Ministerului Sănătății cu 88.000 lei pentru tratamentul în străinătate al actorului, banii fiind acordați din Fondul de rezervă.

Pe data de 30 mai 2012, președintele comisiei medicale care l-a evaluat pe Șerban Ionescu, prof. Dr. Ovidiu Băjenaru, a declarat că actorul nu are neuroborelioză și că în România se asistă la un fenomen îngrijorător al „epidemiei de diagnostic” legat de această boală.

Citește și


Fanii sunt in soc! Justin Bieber sufera de o boala incurabila si se lupta pentru viata lui


Fosta soție a lui Șerban Ionescu, Magda Catone, a declarat că a trecut foarte greu peste despărțirea de regretatul actor, dar că a fost destul de puternică să meargă mai departe.

Cei doi au întâmpinat mai multe dificultăți de-a lungul căsniciei, iar după 30 de ani de mariaj, actrița a depus cererea de divorț. Prima separare a avut loc în 2010, dar vedeta s-a răzgândit și s-a întors alături de soțul ei. După doi ani, Șerban Ionescu a luat decizia de a divorța, dar din păcate actorul s-a stins din viață înainte ca procesul de divorț să se finalizeze.

 

Sursa articolului