Acasă Lifestyle Vestea dezastruoasă pentru Simona Halep de la WTA a picat la miezul nopții. Dezastrul e complet pentru fostul număr 1
Vestea dezastruoasă pentru Simona Halep de la WTA a picat la miezul nopții. Dezastrul e complet pentru fostul număr 1

Vestea dezastruoasă pentru Simona Halep de la WTA a picat la miezul nopții. Dezastrul e complet pentru fostul număr 1

de Administrator

A trecut mai bine de un an de zile de când Simona Halep a fost suspendată provizoriu, după ce a fost testată pozitiv cu Roxadustat. Lucrurile în cazul sportivei s-au mișcat destul de greu și au consecințe serioase pentru fostul număr 1. La miezul nopții, românca va dispărea complet din clasamentul WTA.

În luna august a anului trecut, Simona Halep devenea protagonista unui scandal de dopaj. Ulterior, în luna mai a anului 2023, ITIA a anunțat că pe numele sportivei a fost adăugat un nou cap de acuzare, în pașaportul ei biologic existând anumite „iregularități”. Acum, jucătoare de tenis se pregătește de verdictul final, însă oricare este rezultatul, cariera sportivei a fost deja serios afectată.

(CITEȘTE ȘI: ILIE NĂSTASE A GĂSIT VINOVAȚII! DE CE SIMONA HALEP NU ȘI-A AFLAT, ÎNCĂ, PEDEAPSA. “NU MI SE PARE NORMAL!”)

Simona Halep o să dispară din clasamentul WTA

În urmă cu mai bine de un an, Simona Halep juca ultimul meci din circuitul WTA. Suspendată pentru dopaj și în așteptarea unui verdict din partea Sports Resolutions, sportiva primește o nouă lovitură dură. La miezul nopții, constănțeanca va dispărea complet din clasamentul WTA.

În data de 21 august, Simona Halep ieșea din Top 1000, iar începând cu data de 11 septembrie, ora 00:01, după actualizarea noului clasament, aceasta o să fie ștearsă complet din clasamentul WTA. Jucătoarea de tenis va pierde și ultimele puncte, fapt ce înseamnă că va trebui să o ia de la zero.

Ieșirea din clasament reprezintă o lovitură de proporții pentru jucătoarea de tenis, care pentru a mai ajunge pe tabloul principal al turneelor WTA va trebui să aștepte invitații din partea organizatorilor.

(VEZI ȘI: SIMONA HALEP, ÎNGENUNCHEATĂ DE ȘEFII TENISULUI. „ASTĂZI AM AFLAT! ESTE TERIBIL DE DEZAMĂGITOR”)

„Mereu un zâmbet pe față”

Simona Halep a preîntâmpinat momentul teribil ce o așteaptă cu o postare în mediul online. Aceasta a distribuit o fotografie cu ea, în care apare zâmbind, iar mesajul acesteia a fost cât se poate de clar. Se pare că sportiva încearcă să rămână pozitivă și în contextul greu în care se află.

„Indiferent de situație, poartă mereu un zâmbet pe față”, este mesajul care a însoțit fotografia Simonei Halep.

Simona Halep încearcă să rămână pozitivă /Foto: Instagram

Reamintim că la finalul lunii iunie au avut loc audierile în cazul Simonei Halep, iar sportiva încă așteaptă verdictul. Deși sentința trebuia să sosească în termen de 10 zile de la încheierea audierilor, acest lucru nu s-a întâmplat nici până acum.

Acest fapt, a stârnit revolta mai multor sportiv internaționali. Alize Cornet (33 de ani, 79 WTA) și-a arătat sprijinul pentru româncă și a lansat o campanie de susținere a acesteia. Sportiva cere „dreptate pentru Simona” și un verdict cât mai rapid.

„Oameni buni, haideți să ne unim forțele. S-a ajuns prea departe și deja a trecut mult prea mult timp. Lumea tenisului vrea doar ce e drept. Noi toți vrem #DreptatePentruSimona”, a scris Alize Cornet, pe Twitter.

Sursa

Citește și ...

Lasă un comentariu