Veste dezastruoasă pentru aceşti pensionari! Pensiile lor, mai mici cu 25%, din septembrie

Pensiile speciale vor fi impozitate „cu 15-20-25%”, a anunțat Alfred Simonis, Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor. Până la finalul lunii septembrie, va fi adoptată legea pensiilor speciale în noua formă, cu modificările cerute de Curtea Constituţională. 

În timp ce unii români ar putea beneficia de pensii mai mari începând de anul viitor, alții ar urma să primească o sumă mai mică cu 20-25% în fiecare lună. Este vorba despre românii care beneficiază de pensii speciale.

Noua lege care urma să fie aplicată de la sfârșitul lunii septembrie.

„Trebuiesc impozitate şi dacă nu le putem elimina, cum mi-aş dori, şi eventual să stabilim un principiu şi nişte gradaţii foarte clare pentru fiecare categorie în parte, măcar să le impozităm, să le diminuăm, pentru că pensii de tipul celor pe care le-am văzut în spaţiul public de 30, 40, de 70.000 de lei pensie specială în România, e mai mult decât nesimţită. Poţi să ai pensie cât ai contribuit, în privat, de exemplu. Dar dacă tu ai pensie specială pentru că ai fost nişte şmecherii şi ai cumulat cea de şef de penitenciar, cu şef de tribunal şi ai 70 şi ceva de mii de lei pensie, e mai mult decât nesimţit. Şi trebuie să avem o sumă maximă peste care nu se poate trece”, a transmis Alfred Simonis, potrivit romaniatv.net.

Pensiile speciale vor scădea/ Sursă Foto: Arhivă Cancan.ro

CITEȘTE ȘI: Se dau bani în plus de la stat! Angajații pot beneficia lunar de un ajutor financiar de 570 lei

Pensiile speciale vor scădea cu 20-25%: „Pot să vă spun că s-a eliminat cumulul”

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor a mai precizat că pensiile speciale vor urma să fie impozitate cu “15, 20, 25% atâta timp cât am stabilit plafonul maxim sau se va stabili plafonul maxim”

De asemenea, Alfred Simonis a declarat că a fost eliminat cumulul mai multor pensii speciale. Astfel, cei care beneficiau până în prezent de mai multe pensii, de acum înainte o vor încasa doar pe cea cu valoarea cea mai mare.

“Nu e foarte clar acum, să vedem ce se va întâmpla pe analiza făcută la Guvern. În perioada următoare vom avea la Cameră şi propunerea. Pot să vă spun că s-a eliminat cumulul, pentru că o problema era asta, cumulul mai multor pensii speciale. Adică poţi avea pensia pe contributivitate, cu o pensie specială, că aşa a zis Curtea Constituţională, dar nici nu poţi să ai de fost ambasador, de fost şef de parchet, de fost judecător nu ştiu de care şi să le aduni pe toate, să ai şapte, pensia zece mii de lei, în total 70.000. O iei pe cea mai mare”, a mai completat Alfred Simonis, conform sursei citate.

VEZI ȘI: Aproape 100.000 de familii pot cere acești bani de la stat. Ajutorul e de 480 de lei pe lună

Sursa