Acasă Lifestyle Toamnă ciudată în România. Prognoza actualizată pentru luna septembrie
Toamnă ciudată în România. Prognoza actualizată pentru luna septembrie

Toamnă ciudată în România. Prognoza actualizată pentru luna septembrie

de Administrator

Pe data de 25 august, la prima oră a dimineții, ANM (Administrația Națională de Meteorologie) a anunțat cum va fi vremea pentru luna septembrie. Prognoza meteo nu arată deloc îmbucurător pentru români.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni care au fost comunicate de către ANM sunt realizate de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2003-2022. În caz de fenomene extreme, se vor emite atenționări și chiar mesaje de tipul Ro-Alert.

Săptămâna 28.08.2023 – 04.09.2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în jumătatea estică a țării. Regimul pluviometric va fi local excedentar în nord-vestul țării, dar și ușor deficitar în regiunile sudice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 04.09.2023 – 11.09.2023

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în regiunile sudvestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

(CITEȘTE ȘI: ANM a făcut anunțul! Se strică vremea! Când vine, de fapt, toamna? )

Săptămâna 11.09.2023 – 18.09.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în estul și sud-estul teritoriului. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Săptămâna 18.09.2023 – 25.09.2023

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile estice și sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare, mai ales în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

(CITEȘTE ȘI: ANM, avertizare de ultimă oră! Cod galben de vijelii, grindină și averse torențiale în 21 de județe)

 

Sursa

Citește și ...

Lasă un comentariu