Ești pregătit/ă pentru un nou test de inteligență? CANCAN.RO pune la dispoziția cititorilor săi un test interesant, și, de asemenea, captivant. Tot ce trebuie să faci este să te uiți atent la seria din imaginea dată și să ghicești care este următoarea cifră corectă. Crezi că vei reuși să-ți dai seama? Să începem!

Coeficientul de inteligență reprezintă un concept și un scor derivat din diferite teste standardizate, prin care se încearcă măsurarea inteligenței. Cu alte cuvinte, IQ-ul este o formă de cuantificare a inteligenței umane. De cele mai multe ori, IQ-ul unei persoane este determinat prin rezolvarea de teste de inteligență. De-a lungul timpului, astfel de teste au fost utilizate în multe domenii precum psihologie, structuri interne din instuțiile publice, dar și la locurile de muncă care au la bază efortul intelectual.

Aceste teste pot fi sub formă de puzzle-uri, completarea de serii de imagini sau numere, identificarea unui model sau prin alte activități care să testeze abilitățile cognitive ale persoanei. În funcție de răspunsurile date la aceste teste, oamenii sunt împărțiți în mai multe categorii. Ca de exemplu:

-teste matematice,

-teste de cultură generală,

-teste vizuale;

-verbal-lingvistice;

-interpersonale (emoționale).

Testul pe care l-am pregătit pentru astăzi este unul bazat pe logică și raționament. Tu ai reușit să identifici numărul corect? Dacă răspunsul este DA, felicitări! Ești un geniu! În cazul în care te afli în situația în care nu ești sigur pe rezultat, atunci vei afla care este cifra corectă, în rândurile de mai jos.

REZOLVARE

Cifra corectă este 5. Așa e că nu era atât de greu? Dacă ți-a plăcut testul de astăzi, atunci te invităm să parcurgi alte teste puse la dispoziție de către CANCAN.RO, de-a lungul timpului. Iată câteva sugestii:

Test IQ | Câte greșeli sunt, de fapt, în această imagine?! Doar geniile le descoperă pe toate

Test de inteligență | Mută un singur chibrit pentru a corecta egalitatea 6×9=16

Iluzie optică virală | Unde se ascunde șarpele? Ai 10 secunde la dispoziție, pentru a-l găsi

Sursa