Tentativă de omor ca-n filmele de acțiune, la Arad. Cocktailuri Molotov aruncate în casă. Totul a pornit de la un scuter

Patru tineri cu vârste cuprinse între 18 și 22 de ani au recurs la un gest revoltător din cauza unui scuter. Aceștia au făcut un scandal imens și au trecut la fapte agresive, în noaptea de 6 spre 7 noiembrie. Au aruncat cu cocktailuri Molotov într-o casă din localitatea Șofronea, județul Arad, iar unele au ajuns chiar în dormitorul locuinței, după ce anterior fusese spart geamul camerei cu o piatră. A doua zi după incident, făptașii au fost reținuți de autorități.

Patru tineri au ajuns pe mâna Poliției, după ce au pornit un scandal imens. Totul a început de la un scuter pe care persoana vătămată i l-ar fi vândut unuia dintre agresori. Cumpărătorul i-a spus vânzătorului, la scurt timp după ce au bătut palma, că scuterul nu ar funcționa și că are diverse probleme. A fost contrazis și i s-a spus că l-ar fi stricat intenționat.

Cum nu și-a primit banii înapoi, acesta și-a luat amicii și au dat buzna în casa vânzătorului. Făptașii au pus mâna pe câteva sticle în care ar fi turnat motorină, s-au deplasat la casa unde locuia „rivalul” său, au spart geamul unei camere cu pietre, au aprins motorina, apoi au aruncat sticlele pe fațada casei și înăuntru.

CITEȘTE ȘI: CAMERELE DE SUPRAVEGHERE AU SURPRINS IMAGINI CU UCIGAȘII MILIONARULUI ADRIAN KREINER. GESTURILE FĂCUTE DE ACEȘTIA DUPĂ CE AU COMIS CRIMA

Cei patru tineri au fost reținuți de autorități

Norocul a fost că sticlele respective au provocat mai mult fum decât foc, iar proprietarul a văzut și a reacționat la timp. Tinerii nu au putut să-și folosească toată artileria, pentru că au început să fie fugăriți de către persoana vătămată. Autoritățile au fost sesizate cu privire la fapta lor, iar următoarea zi cei patru au fost reținuți.

„Prin ordonanța organelor de cercetare penală din data de 07.11.2023, s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere. Prin ordonanţa din data de 07.11.2023, confirmată de procuror, organele de cercetare penală au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de faţă de numiţii L.A.M, R.F.D., V.E, R.C.T., pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere.

La data de 07.11.2023 a fost pusă în mişcare acţiunea penală, pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere. În fapt în sarcina inculpaţilor s-a reţinut că în data de 07.11.2023, în jurul orei 03:00, inculpaţii s-au deplasat, cu autoturismul condus de numitul V.E, la adresa persoanei vătămate S.B.D, iar inculpaţii L.A.M, R.F.D şi R.C.T, după ce anterior au spart geamul locuinţei cu o piatră, au aruncat mai multe obiecte explozive artizanale (cocktail Molotov) în interiorul dormitorului şi pe faţada casei.

La data de 08.11.2023, în cauză a fost formulată o propunere de luare a măsurii arestului preventiv faţă de inculpaţi, propunere ce a fost admisă de Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Arad, dispunându-se arestarea preventivă a acestora pe o durată de 30 zile. Prin ordonanţa din data de 09.11.2023, s-a dispus extinderea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor calificat şi s-a dispus declinarea dosarului către Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad”, se arată în informarea făcută de Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad.

CITEȘTE ȘI: NOI INFORMAȚII ÎN CAZUL MILIONARULUI ADRIAN KREINER! SUSPECȚII AU PLĂNUIT TOTUL ÎN DETALIU CU MULT TIMP ÎNAINTE DE TRAGEDIE

Sursa